HAPPY 41. BIRTHDAY, SALOON!

Ana Begić: Valjda bum sad dobila parking i besplatnu cugu!

12.02.2011 u 09:50

Bionic
Reading

Proslavi kojom je kultni klub na Tuškancu zagrabio prema respektabilnih pola stoljeća postojanja prisustvovala je cijela njegova velika obitelj: osnivač, novinarski bard Pero Zlatar, vlasnici, sin i otac Maro i Vlaho Srezović, te brojni celebrityji koji su izlazili u njega i skupa odrastali, opuštali se od svakodnevnice, slavili uspjehe, tugovali zbog poraza i zaljubljivali se

Ključne figure večeri bili su prošlogodišnji kumovi, pjevačica Sanja Doležal i nekad slavni košarkaš Andro Knego, koji su ključeve predali aktualnima, glumcima Ani Begić i Ivi Gregureviću.

'Valjda bum sad dobila parkirno mjesto da mogu uć' kad hoću, preko reda, i besplatnu cugu. Šalim se, naravno! Iako mi je bilo teško spremiti se, drago mi je da sam došla među ljude jer ne bum se skoro natulumarila. Dobro, ovo je već staro dete, al' kaj sad, kumstvo se ne odbija! Dali ste mi sad razmišljati: moja beba je dobro, fala na pitanju, nosim curicu i sve je u redu, pa dalje ne razmišljam, ali dolazi već za dva mjeseca pa je vrijeme da potražimo kuma', govorila je dobro raspoložena Ana Begić, blistava u visokoj trudnoći.

Za razliku od nje, ovogodišnji kum Ivo Gregurević bio je poslovično šutljiv. Stidljivo je prozborio tek nekoliko rečenica nakon što je s kolegicom prerezao tortu ukrašenu kočijom, kaktusima i drugim detaljima s Divljeg zapada.

'Kad sam 1975. došao u Zagreb, pitao sam postoji li mjesto za izlazak u ovom stilu jer sam obožavao kaubojske filmove. Iste večeri tu sam se ludo proveo i ostao gost do danas, pa mi je drago što sam konačno došao na red za kumstvo', kazala je glumačka legenda.

Vidljivo ganuta tijekom predaje ključeva bila je kuma prošlogodišnjeg, jubilarnog slavlja, Sanja Doležal. 'Saloon mi znači jako puno, tu smo proveli mnoge dane i noći svoje mladosti, ovi zidovi mnogo toga pamte, pa se uvijek volim vratiti i želim se češće ovako družiti. Dolazim ovdje 31 godinu, od svoje 17, kada sam prvi put izašla i naplesala se. Uvijek je tu bila najbolja muzika u gradu i znala sam da ću uvijek sresti nekoga s kim sam si dobra. Sjećam se mnogih dočeka zore i znakovitih pogleda. Baš nam je bila lijepa mladost u Saloonu', kazala je, a s njom se složio i kum na odlasku, Andro Knego.

'Došao sam tu kao mladić, kad je klub doslovno bio jedna prostorija. Vezani smo, dakle, 38 godina. Tu smo slavili najbolje sportske trenutke, ali nikad se nismo pretulumarili. Srećem sad tu prijatelje iz mladosti i priznajem im da sam posljednji put bio ovdje na prošlogodišnjem slavlju. Povukli smo se u restorane, gdje u miru možemo dokasna čavrljati i nešto lagano prigristi. Volio bih kad bi Saloon jedan dan mjesečno rezervirao za nas, generacije iznad 50 godina, potaknite to', bila je Knegina rođendanska želja, prije nego što se nastavio družiti s ostalim svečarima.

Bili su u klubu i gradski čelnici, među kojima gradonačelnik Milan Bandić, svi Novi fosili, bračni par Fattorini, režiser Dalibor Matanić, glumci Goran Grgić, Mia Begović, Perica Martinović i Ankica Dobrić, a slavlje je, po tradiciji, trajalo do ranih jutarnjih sati.