POTRESNO PISMO

Aktivistički angažman Nede Parmać

04.04.2014 u 11:50

Bionic
Reading

Neda Parmać, mlada pjevačica koja trenutno uživa u kćerkici Adrijani, rođenoj krajem listopada, te bivša članica skupine Feminnem napisala je potresno pismo o svom gradu Pločama, pozivajući sve da čuju glas naroda koji se digao na noge zbog izgradnje termoelektrane

Pridružujem se svojim sugrađanima, koji se protive izgradnji termoelektrane, u nadi da će netko čuti naš glas – 'NE TERMOELEKTRANI U PLOČAMA!', napisala je ekskluzivno u svom pismu Neda Parmać za portal Scena.hr.


'Rođena sam u Pločama i odmalena vjerujem da je to mjesto raj na zemlji. Još kao dijete sam pisala pisme o svom gradu, biloj zgradi i rivi. Veselila se ljetu i kupanju na jezerima, najljepšoj prirodi koju je Bog stvorio i sačuvao za sebe. Danas se suočavamo s izgradnjom termoelektrane i trafostanice. Ljudski život je neprocjenjiv, a ipak se na naše glave stavlja cijena, i to cijena malo debljeg kabla. Suočeni smo s činjenicom da HEP želi sagraditi trafostanicu 50 metara od spavaće sobe moga oca zbog razlike u cijeni običnog kabla! Moji sugrađani su suočeni s užasnim posljedicama takve izgradnje, počevši od leukemije pa sve do katastrofalnih posljedica koje bi takva izgradnja ostavila na prirodi našeg kraja. Želim se vratit mami i tati u Ploče, sa svojim djetetom, uživat u morskom zraku, a ne u nečemu što je izašlo iz dimnjaka. Želim iznova trčati po svom gradu, da mom djetetu Ploče budu dom kao što je meni cijeli život, da jede domaće smokve kod prabake, najslađe mandarine na svitu, da se kupa u najbistrijoj vodi. Ploče su dom! I kad sam daleko, znam gdje je moj dom, u kraju mom mi duša ostala, nebo je vedrije i sunce me nigdje ne ugrije kao u mojim Pločama',  napisala je Neda.