PAŽLJIVO BIRAJTE KARIJERU

A idealan posao za ljubav je...

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.08.2011 08:41
  • Objavljeno 03.08.2011 u 08:00
seks u uredu na poslu

seks u uredu na poslu

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Kad ste birali karijeru vjerojatno vas je vodila ljubav prema određenom području ili vas je motivirala zarada. No jeste li razmišljali kako će vaš posao utjecati na potencijalne ljubavne veze i hoćete li za ljubav uopće imati vremena. Otkrivamo vam najbolje i najgore poslove za ljubav

Nedavno istraživanje koje su provodili Yout Tango i Forbes Woman otkrilo je da čak 65 posto žena ne bi uplovilo u bračnu luku nezaposleno. Čak 75 posto žena neće ući u brak ukoliko je muškarac nezaposlen. No što je sa zaposlenima i kako oni uspijevaju uskladiti privatni i poslovni život? Otkrivamo vam koja su zanimanja najbolja, a koja najgora za ljubav.

Sektor financija
Prednost je što osobe zaposlene u sektoru financija, osobito ako vode privatne financije, imaju izrazito puno kontakata. Za ovaj posao specifičan je i velik broj prekovremenih sati koji su idealni za zbližavanje s kolegama, no zbog previše posla mogli biste brzo izgorjeti. U ovom sektoru dominiraju muškarci, pa slobodna žena u financijskom sektoru ima puno mogućnosti izbora među kolegama.

Policijski službenici
Visoka doza rizika i adrenalin utjecat će na to da stvorite čvrste veze s potencijalnim partnerom u poslu, no zbog razine stresa ovaj posao može loše utjecati na zdravlje. Ovo je još jedno područje u kojem dominiraju testosteroni, a zna se da su muškarci u uniformama izrazito privlačni ženama.
U ovom poslu susreće se također mnogo ljudi pa je vrlo vjerojatno da ćete na poslu uspjeti pronaći ljubav svog života.
Nadamo se samo ne s one strane zakona.

Tehnologija i informatika
Još jedan sektor u kojem vladaju muškarci, koji rade prekovremeno. Za ljubitelje tehnologije uvriježeno je mišljenje da ih je većina introvertna, da su kreativni i predani poslu, no s malo vremena za ljubav. Možda ćete imati sreće da pronađete informatičara koji ima vremena za ljubav.

Zdravstvo
Posao u kojem je nezaobilazna određena razina stresa i prekovremenih sati, koji mogu pridonijeti većem zbližavanju među ljudima, ali isagorijevanju zbog posla. Noćna dežurstva mogu biti uvod u romansu na poslu, a radeći u zdravstvu teško da ćete ljubav svog života pronaći izlazeći po kafićima. Osim toga, u bolničkim krugovima lako se i zaljubiti u muškarca kojeg ste njegujući vratili u život. Sjetite se samo Izzy iz 'Uvoda u anatomiju'. Iako njezina priča nije završila sretno, vjerujemo da mnoge ljubavi rođene na bolničkim hodnicima još uvijek cvjetaju.

Izdavaštvo
Ljubavne priče iz sektora izdavaštva moguće su i poželjne. No u ovom sektoru prevladavaju žene pa su rijetki muškarci koji tamo zalutaju u zaista povoljnom položaju što se ljubavi tiče. Zamislite samo koliko se romansi rodilo na raznim konferencijama, sastancima, prezentacijama. U opuštenoj atmosferi lako se zapali iskra ljubavi. Zanimljiv je podatak da većina ljubavi s posla počinje na zajedničkim ručkovima ili službenim putovanjima. Stoga ne očajavajte ukoliko nemate priliku nove ljude upoznavati izvan radnog vremena. Možda vas ljubav vašeg života čeka na idućem sastanku.

Fitnes

Ovo zanimanje nije stresno, moguće je zaraditi više novca u manje radnih sati, no zato je kompetitivno i zahtijeva discipliniranost. Jedno istraživanje sugerira da zadovoljstvo poslom vodi većem zadovoljstvu u braku. Ništa čudno, jer mnogi od nas stres s posla donose doma. Dobro je znati da instruktori aerobika, kozmetičari, treneri fitnesa imaju sreću da rade takav posao jer oni spadaju među top 25 poslova s najmanje stresa. Pozitivni učinci koje posao ima na vas djelovat će dobro i na ljubavne odnose.

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock


Radite li u istom sektoru, bolje ćete se razumjeti i češće viđati
Novinarstvo
Posao koji nikada nije dosadan, s visokom razinom stresa, zahtijeva mnogo odsutnosti od obitelji, pa nije baš najidealnije rješenje za ljubav. Posao novinara i fotografa spada u deset najstresnijih zanimanja prema istraživanju Yout Tanga iz 2011 godine. Nije stoga lako biti u vezi s ljudima iz ove branše, a ni njima nije lako pronaći ljubav života jer se zbog etičkih razloga ne mogu vezati s izvorima. No zato potporu mogu naći među kolegama koji razumiju njihov stil života.

Područje prava
Zaplivate li u ovim vodama i bacite se u odvjetništvo, smiješi vam se dobra zarada, no zbog prirode posla malo vremena ostaje za ljubav. Ovaj sektor, u kojem su muškarci i žene gotovo jednako zastupljeni, idealan je ukoliko partnera nađete u struci jer će vas razumjeti i podržavati vas. Ukoliko nađete nekoga s više slobodnog vremena, mogao bi se osjećati zapostavljenim. U svakom slučaju, možda ćete dobro zaraditi, ali novac ne može kupiti sve.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi