kako se odjenuti

5 modnih pravila kojih se trebate pridržavati kada idete na vjenčanje

06.05.2017 u 14:47

Bionic
Reading

Pripremate li se za vjenčanje bliske prijateljice ili poslovnog kolege, sigurno vas muči što ćete odjenuti za veliko slavlje, no ono na što biste trebali pripaziti jest da odaberete stajling koji neće razljutiti mladence. Evo kojih se pet pravila trebate pridržavati kada je u pitanju odabir primjerene odjeće i obuće

Svi mi volimo biti originalni i poigravati se odjećom, možda njome i privući pažnju, no vjenčanje nije ni vrijeme ni mjesto za takvo što. Počinje sezona vjenčanja, a ako ste već bacili oko na prekrasnu dizajnersku haljinu kojom biste, slučajno ili i ne baš tako slučajno, mogli zasjeniti mladenku, evo nekoliko općeprihvaćenih rigoroznih pravila kojih se trebate pridržavati kada kupujete haljinu za svadbu. Pokušate li ih ipak zaobići, mi smo vas upozorili.

Bijela boja

Ovo već znate, ali valja ponoviti – bijela boja je zabranjena! Osim ako vas budući bračni par nije isključivo zatražio da na njihovo vjenčanje dođete odjeveni u bijelo, nemojte ni pomišljati na to. Uzorci i motivi na bijeloj pozadini su prihvatljivi, sve dokle god su oni jasno vidljivi i dok haljina ne podsjeća na vjenčanicu.

Crna boja

Bračni zavjet '…dok nas smrt ne rastavi' nemojte doslovce shvatiti, barem ne kada je u pitanju odjeća. To ne znači da ste došli na sprovod, već na proslavu slavljenja ljubavi. Iako svi dizajneri preporučuju malu crnu haljinu u svakoj prilici, pokušajte se ovoga puta ne držati tog savjeta. Ako ste jako bliski s mladenkom, a silno želite odjenuti crni outfit na njezin dan, ispitajte teren i budite sigurni da njoj to neće smetati.

Vrtoglave potpetice

'Jesmo li mi ljudi ili smo plesači?' kaže citat poznate pjesme grupe The Killers, a nas je podsjetio na sljedeće pravilo kojeg se gošće trebaju pridržavati. Da razjasnimo nešto za sva vremena – na vjenčanje niste došli sjediti, već plesati (i jesti, naravno), a vrtoglave potpetice neće vam pomoći u tome. Osim što će vas vrlo brzo zaboljeti noge pa ćete vjerojatno većinu večeri prosjediti neraspoloženi, teško da ćete u njima uspjeti otplesati duže od dvije pjesme, a ima li goreg prizora za mladence od praznog podija. Stoga radije odaberite nižu i udobniju petu na kojoj će vam vaša stopala biti zahvalna.

Mamac za djevere

Kako ne biste pomislili da ovo vrijedi samo za žene, jednako bi se trebali ponašati i muški uzvanici, a pritom mislimo na odmjereno odijevanje. Žene bi trebale paziti da nekog ne ubodu u oko svojim dekolteom, odnosno da njihove obline ne kipe na sve strane. Pazite da budete elegantni i umjereni. Muškarci bi pak trebali izbjegavati dva broja manje košulje i sakoe u kojima žele izgledati poput Johnnyja Brava.

Sve u čemu se ne osjećate ugodno

Ako niste sigurni u ono što ste odabrali za vjenčanje, radije odjenite ono za što znate da vam dobro stoji ili se u tome osjećate ugodnije. Čak i ako vas netko nagovara da odjenete haljinu u koju ćete uskočiti sa suzama na očima, nemojte to raditi. Dobronamjeran i realan savjet prijatelja uvijek je dobrodošao, ali konačna odluka bi uvijek trebala biti vaša. Samo pazite da se pri odabiru stajlinga držite preostala četiri pravila odijevanja.