PONOVO NA PROGRAMU ZKM-a

ZKM i tportal vode vas na nove izvedbe predstave 'Tri X i ja'

15.01.2021 u 12:06

Bionic
Reading

Nastala u zajedničkoj režiji Arije Rizvić i Filipa Nole, te prema tekstu Filipa Nole, predstava Tri X i ja oduševit će vas svojom provokativnošću i odvažnošću, a bavi se svima poznatim problemom korporativnog nasilja i seksualnog mobbinga nad zaposlenicima

U osnovi, riječ je o komornom trileru s elementima komedije apsurda, koji započinje nakon što djelatnik bogate i tajanstvene tvrtke zarobi dvije pametne i privlačne kandidatkinje za izmišljeni posao. Otmica se pretvara u neobičnu i čudnu igru koja razotkriva manipulaciju spolnih i drugih društvenih interakcija, suprotstavlja ženska i muška gledišta na najintimnije događaje i mjesta ljudskog bića, uspoređuje prekrasne i mračne strane spolnosti.

U tom će smislu Tri X i ja potražiti odgovore na pitanja: kakve veze ima oznaka XXX s radnim sposobnostima i vještinama koje se ocjenjuju na razgovoru za novi posao, zašto se u tom slučaju ustraje na seksualnoj ovisnosti, a druge se ni ne spominje te koja je prava razlika između natječaja za posao i igre? Je li prva asocijacija na slovo x nepoznanica ili potpis nepismena čovjeka? XOXOX ili XX XY? Je li mi golem ili sam ja Golem? Je li to slabost, nastranost ili prirodno ponašanje ženke i mužjaka? Jesu li Adam i Eva brat i sestra?

U predstavi glume: Anđela Ramljak, Mateo Videk, Petra Svrtan i Paško Vukasović

Izvedbe: 24, 26. i 27. siječnja u 20 sati.

Izvor: Društvene mreže

Ulaznice možete kupiti OVDJE.

Čitatelje tportala nagrađujemo s 1x2 ulaznice za izvedbe 24. i 27. siječnja u 20 sati, a dobitnici su Dario Moritz (24. siječnja u 20 sati) i Anita Bronić (27. siječnja u 20 sati).

Prilikom prijave na nagradnjaču, pristajete na to da ZKM može koristiti vaše podatke u marketinške svrhe.