ODLUKA OBITELJSKOG ŽIRIJA

Završena 25. revija lutkarskih kazališta u Rijeci, a ova je predstava proglašena najboljom

10.11.2020 u 22:20

Bionic
Reading

Revija lutkarskih kazališta u Rijeci završena je ovoga utorka objavom rezultata glasanja obiteljskog stručnog žirija o najboljoj predstavi, kojom je proglašena predstava 'Vuka se ne bojim ja' Kazališne družine Pinklec iz Čakovca

O nagradi publike za najbolju predstavu Domino ove godine su, zbog specifičnosti organizacije revije u okolnostima pandemije bolesti Covid-19, odlučivali članovi dvaju obitelji koji su gledali sve predstave, a redovito prate program Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

U njihovu obrazloženju nagrade stoji da je režija vrlo dinamična i funkcionalna. 'Istina, ništa spektakularno, ali s malo dobro odabranih scenskih elemenata i puno glumačkog entuzijazma čini čuda. Kostimi ostavljaju poseban dojam svojom jednostavnošću, ali i promišljenošću detalja. Predstava je zaista zabavna i od banalne je radnje napravila puno više', navodi se u obrazloženju i dodaje: 'Ukratko: zabavno, dozirano i vrhunski odigrano'.

  • +6
Zatvaranje 25. revije lutkarskih kazališta u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

U programu 25. Revije lutkarskih kazališta u Rijeci, koja je počela 2. studenoga, bile su predstave kazališta i kazališnih skupina iz Hrvatske, BiH i Slovenije, a izvođene su uživo, uz mjere suzbijanja epidemije Covida-19.

Nekoliko izvedbi predstava iz prvotnog programa je otkazano zbog bolesti među članovima ansambla. Program revije održavao se u Gradskom kazalištu lutaka, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i na radionicama u RiHubu.

U popratnom programu su bile radionice Teatra Oz iz Brseča 'Čarobni napitci u operi' i 'Jednom nogom u plesu' BADco iz Zagreba te izložba 'Lutkarska luka' u Galeriji Kortil.