MANI GOTOVAC

Zašto ih zanima skandal oko primitivizma njihova župana?

Bionic
Reading

Upravno vijeće Dubrovačkih ljetnih igara nije podržalo izvođenje 'Elementarnih čestica' u ovogodišnjem programu Dubrovačkih ljetnih igara, a na njihovu odluku oštor je reagirala Mani Gotovac, pomoćnica intendanta za dramski i popratni program na Igrama

Upravno vijeće Dubrovačkih ljetnih igara većinom glasova nije podržalo izvođenje predstave koja podiže buku unazad par mjeseci. Damir Čokljat, predsjednik Vijeća i Vinko Dubović, šef tehnike Igara glasali su protiv izvođenja predstave, dok je Srđana Cvijetić bila za, prenosi Slobodna Dalmacija. Stav Upravnog vijeća nije obvezujući i oni nemaju kompetenciju određivanja programa Igara. Njihovu odluku komentirala je za Slobodnu Mani Gotovac.

'Prestanite se više time baviti', kazala je Gotovac potvrdivši da su zaštitari baštine iz Lovrijenca gdje se predstava treba odigrati dali odobrenje, Ministarstvo kulture plaća sve, osiguranje je dogovoreno.

'Što je to Upravno vijeće koje se saziva jednom u pet godina. Iznad Upravnog vijeća stoji Vijeće Dubrovačkih ljetnih igara koje je u dva navrata potvrdilo 'Elementarne čestice'! Zar vam to nije dovoljno? Na programu je još 'Dubrovačka trilogija' i pitam se zanima li Dubrovnik više premijera 'Dubrovačke trilogije', s najvećim glumcima Hrvatske i Dubrovnika, ili ih još uvijek zanima skandal oko nepismenosti i primitivizma njihova župana?', rekla je Mani Gotovac.