REGIONALNA SURADNJA

Weekend Media Festival otvara vrata studentima

10.09.2013 u 15:19

Bionic
Reading

Šesti Weekend Media Festival, koji će se održati od 19. do 22. rujna, i ove godine nastavlja promicati društvenu odgovornost kroz suradnju s fakultetima u regiji. Studenti će tako u Rovinju moći bez plaćanja kotizacije pratiti sva predavanja, panele i prezentacije te na taj način stjecati dragocjena znanja o modernom poslovanju.

Suradnja je uspostavljena s nizom fakulteta i visokih škola iz Zagreba, Varaždina, Rijeke, Splita, Karlovca, Pule, Zadra, Beograda i Ljubljane te iz talijanskog grada Udina. Šesti Weekend Media Festival ugostit će studente Hrvatskih studija, Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Medijskog sveučilišta, Fakulteta za medije i komunikacije te Akademije dramskih umjetnosti iz Beograda, Veterinarskog i Građevinskog fakulteta te Studija dizajna u Zagrebu, Tehničkog fakulteta u Rijeci, Visoke poslovne škole Višnjan, Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, Veleučilišta VERN, Visoke škole za poslovanje i upravljanje Baltazar te Visoke škole za odnose s javnošću Kairos.

Na ovogodišnjem Weekendu, koji se ponovno održava pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, očekuje se ukupno oko 4000 sudionika te više od 100 predavača i panelista. Među njima su sir Geoffrey Owen, bivši glavni urednik Financial Timesa, ravnatelj HRT-a Goran Radman, te bosanskohercegovački filmski redatelj Danis Tanović. Iz najveće svjetske prehrambene kompanije Nestle dolazi globalni šef marketinga Tom Buday, a iz Googlea Nir Korczak, voditelj sektora izvoza u Googleu Izrael. Na panelima će se, između ostaloga, raspravljati o novim poslovnim modelima na tržištu telekomunikacija i financijskih usluga te o mogućoj integraciji velikih regionalnih kompanija.

Po drugi put održat će se i regionalna revija najboljih reklamnih agencija BalCannes, a prvi put dodjela regionalne internetske nagrade SoMo Borac. Prezentirat će se i najkreativniji subjekti beogradskog urbanog života, a slavni američki televizijski producent našeg porijekla Pete Radovich predstavit će svoj hrvatski debi, TV serijal Barakude, posvećen našim zlatnim vaterpolistima.

Uvijek bogat glazbeni program otvara Weekend family reunion, na kojem će goste rasplesati Weekend barakaši Ozren Kanceljak, Tomo In Der Muhlen, Martin Milinković, Filip Jelaš i Tomo Ricov. U petak se će nastupiti popularna DJ/VJ varijanta sarajevske Dubioze Kolektiv, Diskobajagi, a u subotu u sklopu programa Beograd na službenom putu poznati srpski glumac Sergej Trifunović sa svojim Big Bandom od 23 glazbenika. Glazbeni program zaključuje legendarni beogradski DJ Peppe.