Romantična predstava

'Vrijeme' se vraća u ZKM

11.09.2020 u 13:03

Bionic
Reading

Romantična predstava Vrijeme (The time), koja je nastala u koprodukciji ZKM-a i ukrajinske umjetničke organizacije Uzahvati, vraća se nakon listopada 2019., kada je oduševila domaću publiku, ponovo u Zagreb

Vrijeme (The time) je potpuno drugačija predstava u kojoj nećete moći sjediti, niti ćete stajati u redu pred vratima kazališta, ali ćete zato dobiti potpuno drugačiji doživljaj kazališta, grada Zagreba i sebe samih.

Forma izvedbene šetnje znači da glumce, daske, zastore i uobičajenu scenografiju teatra zamjenjuju gradske ulice, parkovi, tramvaji i slučajni prolaznici. U svakoj šetnji-izvedbi može sudjelovati maksimalno 30 osoba koje uz pomoć slušalica prate zadani plan kretanja na hrvatskom ili engleskom jeziku. Takvo je danas vrijeme. Ponesite maske.

Izvor: Društvene mreže

VRIJEME PROTJEČE, 70+ GODINA ZKM-a

MONOGRAFIJA O 70+ GODINA ZAGREBAČKOG KAZALIŠTA MLADIH - ZAUVIJEK MLAD

„Kazalište je jedna čarolija i to su upamtile brojne generacije koje su prošle kroz nekadašnje Pionirsko kazalište od 1950. Nismo nikad odgajali glumce, nego stvarali razigrane, maštovite i korisne mlade ljude koji nas kao publika prate generacijama. Naši su nekadašnji polaznici danas arhitekti, liječnici, u brojnim profesijama, ali su i njihova djeca i unuci ostali vjerni ZKM-u“, istaknula je generacijama omiljena glumica i pedagoginja Slavica Jukić, koja je sve do mirovine svojim glumačkim ostvarenjima obilježila veliki dio povijesti Zagrebačkog kazališta mladih, uz koje je bila vezana gotovo od samih njegovih početaka, točnije od 1950.

Vrijeme tako protječe i kroz Zagrebačko kazalište mladih već sedamdesetak godina, a o tome impresivnom razdoblju djelovanja ZKM-a, hrvatski dramaturg, kazališni kritičar i publicist, Hrvoje Ivanković, priredio je monografiju koja je u ovome trenutku publici dostupna online izdanju:

https://issuu.com/zekaem/docs/zkm_70_mono_final_online_version_16.06.2020.

Monografija vas vodi od samih početaka tadašnjeg Pionirskog kazališta, kroz proces postupne profesionalizacije i estetskog oblikovanja ZKM-a, do današnjih dana, a predstavljena je i u ZKM Zoom razgovoru u kome sudjeluju: ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković, autor monografije, Hrvoje Ivanković i doajenke ZKM-a, glumice Urša Raukar i Slavica Jukić koje su govorile o stvaranju i održanju bezbroj puta isticane specifičnosti i pogonske snage ZKM-ova umjetničkog ansambla.

Promociju monografije o sedamdeset plus godina Zagrebačkog kazališta mladih kroz ZKM Zoom razgovor možete pogledati ovdje:

Izvor: Društvene mreže