CeKaTe

Vodimo vas na Raspucavanje

04.12.2023 u 13:47

Bionic
Reading

Tog petka, 9. prosinca 2002. čak 89,86 posto upaljenih TV prijemnika gledalo je triler raspucavanja jedanaesteraca između Hrvatske i Brazila. Tri dječaka u popodnevnoj smjeni svoje škole nisu smjela gledati tu veliku pobjedu jer su bila u kazni. Jedan mentos bombon i jedna boca gaziranog pića bili su dovoljni razlog da ih učiteljica toga dana pošalje u prostoriju gdje nema TV-a, a oduzme mobitele

Točno godinu dana poslije premijerno će se prikazati što su ta tri dječaka, jedan Slovenac, jedan Rom i jedno 'živo' dijete bogatih roditelja radili tijekom te utakmice.

Radnja je to, naime dječje predstave pod naslovom 'Raspucavanje' u produkciji Kazališta Lutonjica Toporko iz Samobora koja će se 9. prosinca premijerno izvesti u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) upravo u vrijeme kada je i počela jedna od najvećih utakmica naše reprezentacije. A utakmica čiji tijek Borna, Aleš i Kemal, glavni junaci predstave, mogu tek osluškivati samo je lajtmotiv radnje, dok tijekom izvedbe u prvi plan iskaču teme međuvršnjačkog nasilja, rasne i spolne diskriminacije i drugih problema koje se sve češće ogledaju u našem društvu.

Režiju predstave potpisuje poznati kazališni djelatnik Vid Balog koji je i autor teksta, dok glavne junake glume Jakov Jozić, Jan Novosel i Roko Raguž. Predstava je namijenjena za djecu od šestog do osmog razreda osnovne škole.

Predstavu najavili i glavni junaci utakmice, Mislav Oršić i Bruno Petković koji su i odgovarali kasnije na nekoliko brzopoteznih pitanja o toj utakmici.

Darujemo vam 5x2 ulaznice za pretpremijeru predstave Raspucavanje u subotu, 9. prosinca u 10h u Centru za kulturu Trešnjevka, a svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti online preko CoreEventa. Dobitnici su Nenad Crčić, Marko Koprtla, Marina Berić, Antonijo Škvorić i Goran Šobota.