29. rujna

Vodimo vas na predstavu 'Sirena i Viktorija' u Maloj dvorani Lisinski

13.09.2019 u 12:50

Bionic
Reading

Maestralna izvedba Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja uz koju se nećete prestajati smijati!

Teatar Rugantino svoju najnoviju uspješnicu, komediju 'Sirena i Viktorija' Rusa Aleksandra Galina igra u Zagrebu prvi put u ovoj kazališnoj sezoni – 29. rujna. Ovaj punokrvni, sočni, zabavni, ljubavno preispitujući, lagano erotski obojani kazališni manifest protiv usamljenosti, nakon velikog uspjeha prošle kazališne sezone i velike ljetne turneje, ponovno je u pohodu na emocije zagrebačke publike. Iako se ova post-tranzicijska priča odigrava u Moskvi, teme, likovi i situacije u svakom su pogledu bliski i prepoznatljivi našoj kazališnoj publici, a suptilni humor predstave osvaja veliki generacijski raspon od tinejdžera do umirovljenika.

Novopečena bogatašica Sirena obogatila se u tranziciji trgujući ponajviše stanovima i družeći se s kriminalcima te je naizgled pobjednica tranzicijskog maratona. U trenutku kad je posao tjera da nauči engleski, za instrukcije pronalazi doktoricu engleske filologije Viktoriju. Ženu koja je u tranziciji izgubila i status i posao i supruga. Žaleći je, nalazi joj preko oglasa žigola koji ispunjava sve fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i u njezin luksuzni stan umjesto neodoljivog mladog pastuha stiže ne baš mladi astronom Konstantin, koji urušavanje idealistički ustrojenog svijeta preživljava šišajući pse po kućama... Odličnu režiju potpisuje Filip Grinvald, a na sceni se događa apsolutno glumačko majstorstvo troje sjajnih glumaca – Gordane Gadžić u ulozi Sirene, Dubravke Ostojić kao Viktorije te neodoljivog Kostje – Mladena Vasaryja.

'Sirenu i Viktoriju' kritika hvali, a publika je oduševljena

Sanja Doležal, pjevačica i televizijska voditeljica: 'Sirena i Viktorija' izvanredna je predstava s briljantnim glumcima. Drago mi je da se krenulo u prikazivanje suvremenika, onog što je nama blisko, nekog tko super ocrtava kroz što prolaze tranzicijske zemlje. Svu nemoć i nesnalaženje u tim vremenima. Puno smijeha, ali i grča u želucu, dokaz je da se kroz komediju zabune gledatelj može držati prikovan za stolac cijelo vrijeme.

Davor Dretar Drele, televizijski i radijski voditelj: Budući da se slabo razumijem u kazališnu kritiku, ne znam točno objasniti zašto mi se tako jako sviđa 'Sirena i Viktorija', ali mi je jasno k’o dan da ću svima preporučiti da pođu i pogledaju. Vjerojatno zato što jako sliči na život, čas je smiješna, čas ozbiljna, čas komična, a na trenutak i tragična. Ako su mene, starog mizantropa i pesimista, ugodno opustili, nasmijali i zabavili, zašto ne bi i vas? Od svega srca preporučujem pogledati 'Sirenu i Viktoriju', barem jednom, a dozvoljeno je i više puta.

Više o predstavi:

Rezervacije ulaznica i info: rugantino@rugantino.hr; 01/555-4848

Online prodaja ulaznica

AUTORSKI TIM

  • tekst: Aleksandar Galin
  • prijevod: Dubravka Ostojić
  • redatelj: Filip Grinvald
  • asistentica redatelja: Ana Vidović
  • glumci: Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić, Mladen Vasary
  • scenografija: Dinka Jeričević
  • kostimografija: Mirjana Zagorec
  • dizajn svjetla: Saša Mondecar
  • vizualni identitet: Lara Orešković
  • fotografija: Ivan Buvinić
  • izvršna produkcija: Ana Vidović
  • PRODUKCIJA: TEATAR RUGANTINO
  • umjetnička ravnateljica: Gordana Gadžić

Čitateljima tportala darujemo 3 x 2 ulaznice za prvu izvedbu 'Sirene i Viktorije' 29. 9. u Maloj dvorani Lisinski, a dobitnici su Marija Kršić, Ivana Baković i Andreja Rozmarić Marković.