POSTOLAR I VRAG

Vodimo vas na predstavu koja će vas podsjetiti da se sreća ne traži u posjedovanju stvari

10.10.2019 u 11:11

Bionic
Reading

Predstavu Postolar i vrag, prema djelu jednog od najvećih hrvatskih književnika, Augusta Šenoe, u kazalištu Trešnja možete pogledati narednog vikenda

U režiji Saše Broz i dramatizaciji Zinke Kiseljak, poznata priča o postolaru i vragu smještena je u današnje vrijeme bešćutnog konzumerizma. Ljudi rade više, kako bi imali više, kako bi mogli trošiti više i tako u krug. U vrijeme kada se sreća traži u posjedovanju stvari, Šenoin antologijski stih kao da nas sve opominje: Ide vrijeme, dođe rok, eto vraga, skok na skok.

Predstava je vrlo dinamična s naglašenim glumačkim i komičnim elementima, čemu pridonose i razigrani autorski songovi Borne Šercara te koreografija Žaka Valente. U kazalištu Trešnja može se pogledati u subotu, 12. listopada u 17 sati te u nedjelju, 13. listopada u 11 sati, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Jako je važno imati udobne i pouzdane cipele koje će vas nositi kroz život – kaže Putnik na početku priče o vrijednom, ali siromašnom postolaru i nezasitnom vragu koji će upotrijebiti sve trikove i moći ne bi li se dočepao još jedne žrtve. No, vrag je zaboravio najvažniji detalj – pošten i velikodušan čovjek naći će saveznika kada se tome najmanje nada.

U ulozi Postolara Hinka je Krunoslav Klabučar, u ulozi Vraga je Dean Krivačić, a u ostalim ulogama su Vanda Vujanić Šušnjar, Daria Knez Rukavina, Dubravka Lelas, Ranko Stojić, Marijana Mikulić i Radovan Ruždjak.

Ulaznice su 40,00 kuna, a možete ih rezervirati na 01/3638 556.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za predstavu 'Postolar i vrag' (u kazalištu Trešnja, u subotu, 12. listopada u 17 sati te u nedjelju, 13. listopada u 11 sati), a dobitnici su Marija Kršić i Lada Lozančić.