ScenA Ribnjak

Vodimo vas na novu predstavu 'Prijatelji' Teatra Rugantino

31.01.2024 u 14:50

Bionic
Reading

Može li prijateljstvo preživjeti potpunu istinu i koje su posljedice? Odgovor daje nova predstava 'Prijatelji' Teatra Rugantino - na programu Scene Ribnjak, 3. i 17. veljače u Zagrebu (Park Ribnjak 1)

Najavljujemo nove izvedbe uspješne predstave 'Prijatelji' u kojoj duhovito, brzo, emotivno i iskreno glume tri mlada talentirana glumca: Filip Vidović, Marin Klišmanić i Karlo Bernik. Tri mlada prijatelja tijekom momačke večeri, s puno šarma, humora ali i ozbiljne etičke žestine, propituju svoje prijateljstvo i sebe. Može li prijateljstvo preživjeti potpunu istinu da se baš sve izgovori i koje su posljedice toga? Predstave će se odigrati na Sceni Ribnjak, subote, 3. i 17. veljače 2024. u 20 h. Za više informacija o predstavi i ulaznicama posjetite web Teatra Rugantino: www.rugantino.hr.

Momačka je večer, prvi od trojice prijatelja se ženi, mjesto radnje je garaža, davno zamišljena špilja, man cave, prostor rezerviran samo za njih. Kako večer odmiče i kako teku alkohol i sjećanja razlike između trojice prijatelja nekad i danas postaju sve transparentnije, a zamjeranja sve izraženija… Pritom postavljaju i pitanja: Što danas znači 'biti muško'? Treba li lagati da je sve u redu, da nisi usamljen i opterećen društvenim očekivanjima? Treba li samo 'stisnuti zube', odreći se svoje zaigranosti i glumiti 'muško' kakvo se očekuje?

O ženskim prijateljstvima izgleda da se sve već zna, dok su muška puno zagonetnija… Razotkrijte ovu zagonetku u dinamičnoj glumi tri mlada lava hrvatskog glumišta, koji posve iskreno razotkrivaju svoje snage, ali i slabosti. Predstava Prijatelji nastala je prema tekstu mladih autora Filipa Jurjevića i Vanje Jovanovića, ujedno i redatelja, u koprodukciji Teatra Rugantino i HNK Zadar. Zanimljivost predstave jest da su svi - glumci, autori, redatelj, te scenograf i kostimograf Matej Kniewald - muška ekipa, sličnih godina i u stvarnom životu, koji su tijekom rada na predstavi postali i sami pravi prijatelji!

Predstave možete pogledati na Sceni Ribnjak, u subote, 3. i 17. veljače te 2. i 22. ožujka 2024., u 20 h, (Park Ribnjak 1, Zagreb), a ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave na blagajni Scene Ribnjak ili online na https://core-event.co/organizers/centar-mladih-ribnjak-ccfb

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za predstavu 'Prijatelji' za izvedbe 3. i 17. veljače (na programu Scene Ribnjak . Park Ribnjak 1), a dobitnici su Marija Kršić, Branko Pintar, Marcela Filipi i Darija Krivak.