ROCK DOKUMENTARCI

Vinkovački DORF gostuje u Beogradu

09.12.2009 u 14:14

Bionic
Reading

Vinkovački Festival dokumentarnoga rock-filma DORF gostovat će u beogradskome Kulturnom centru GRAD od 20. do 21. prosinca s izborom od sedam filmova dosad prikazanih na tri festivala, najavila je Udruga ljubitelja filma 'RARE!', organizator DORF-a

Tako će u organizaciji beogradskoga Kulturnog fronta biti prikazani filmovi 'Tri boje revolucije' i 'Sevdah o rodama' Silvija Mirošničenka, 'The Fall - Wonderful and frightening world of Mark E. Smith' Dione Newton, 'Kike Turmix' Rogera Sommersetha, 'Ways to become cool' Jana Jaapa Kuipera, 'The Cinkuši' Ljiljane Šišmanović i 'Di smo mi to?' Dubravka Matakovića.

Beograd je 17. grad u kojemu je ove godine gostovao DORF.

Za siječanj i veljaču 2010. godine najavljena su gostovanja u Labinu, Subotici, Zaboku, Kikindi, Mostaru, Ljubljani i Sarajevu.

Udruga ljubitelja filma 'RARE!' također podsjeća kako je natječaj za prijavu filmova za DORF 2010. godine, koji će se prvi put održati istodobno u Vinkovcima, Zagrebu i Rijeci, otvoren do 31. prosinca.

DORF je prije dvije godine pokrenula vinkovačka Udruga ljubitelja filma 'RARE!' radi popularizacije i predstavljanja glazbenih dokumentarnih filmova. Održava se u ožujku, a osim projekcije filmova, u sklopu tog festivala održavaju se i izložbe fotografija i slika, promocije knjiga, koncerti i radionice dokumentarnih filmova.