ZANIMLJIVO IZDANJE

'Velike ideje - Književnost': Savršen vodič svijetom književnosti u Godini čitanja

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 25.02.2021 13:10
  • Objavljeno 25.02.2021 u 13:10
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Školska knjiga

Čitatelji ovoga inovativnog djela polaze na kronološko putovanje poviješću književnosti s 250 knjiga u ulozi putokaza, od drevnih epova poput Ilijade i Mahabharate do suvremenih romana Salmana Rushdieja i Margaret Atwood

Napisana zanimljivo i moderno, knjiga 'Velike ideje - Književnost' i vizualno je iznimno atraktivna, prepuna duhovitih ilustracija, jedinstvenih grafičkih prikaza i dizajnerskih rješenja koja osvajaju na prvi pogled.

Novo izdanje Školske knjige istražuje ključne književne epohe, teme i stilove pisanja unutar četiri tisućljeća duge povijesti pripovijedanja; u njoj će obilje inspiracije za daljnje čitanje i istraživanje pronaći svi strastveni ljubitelji knjige

U godini koja je proglašena Godinom čitanja hrvatskim je građanima ponuđeno more naslova koje bi bilo vrijedno pročitati zbog niza razloga. Među njima prednjači novo izdanje Školske knjige 'Velike ideje - Književnost', inovativan vodič za upoznavanje 250 književnih naslova koji pruža savršen uvod u svijet književnosti i, u skladu s nacionalnim mjerama, potiče čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

Čitatelji ovoga djela polaze na kronološko putovanje poviješću književnosti s knjigama u ulozi putokaza, od drevnih epova poput Ilijade i Mahabharate do suvremenih romana Salmana Rushdieja i Margaret Atwood. Saznat će, primjerice, što simbolizira bijeli kit u Mobyju Dicku. Što označava pojam struja svijesti? Što je zajedničko Loliti i Paklenoj naranči? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronaći će u knjizi koja istražuje ključne književne epohe, teme i stilove pisanja od početaka pisane riječi do našeg doba.  

Napisan zanimljivo i moderno, ovaj je suvremeni pregled književnosti i vizualno iznimno atraktivan, prepun duhovitih ilustracija, jedinstvenih grafičkih prikaza i dizajnerskih rješenja koja osvajaju na prvi pogled. U njemu će obilje inspiracije za daljnje čitanje i istraživanje pronaći studenti književnosti, ali i svi strastveni ljubitelji knjige.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!