službeno priopćenje

Udruženje filmaša FNE dalo potporu Hribaru i HAVC-u

15.02.2017 u 17:07

Bionic
Reading

Udruženje filmaša Nove Europe FNE (The Film New Europe Association) objavilo je sa svog godišnjeg sastanka u Berlinu izjavu u povodu odlaska Hrvoja Hribara s mjesta ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), kojom daje potporu Hribaru i HAVC-u kao vodećoj takvoj instituciji u regiji

'Svi smo s divljenjem gledali prema Hrvatskoj i uspješnom radu HAVC-a u proteklih pet ili šest godina pod vodstvom Hrvoja Hribara', stoji u priopćenju.

'HAVC je na neki način postao lider u regiji napravivši hrabre poteze. Promocija Hrvatske kroz film, uspješan razvoj nacionalne mreže kina, jaka potpora novim filmašima, prijateljski odnos i suradnja s europskim filmskim redateljima i producentima mnogima su od nas bili inspiracija', dodaje se.

FNE ističe kako je to 'dokaz što sve mogu postići vizionarski menadžment, strateški razvoj i odličan tim, ako su usklađeni s potrebama svoje zemlje i filmaša, ne gubeći iz vida europske prijatelje i susjede'.

Izrazili su 'veliku zahvalnost vizionarskom vodstvu Hrvoja Hribara kojega je uveo u hrvatsku kinematografiju, kao i u cijelu regiju Istočne Europe'.

U potpisu pisma su članovi udruge iz BiH, Bugarske, Estonije, Latvije, Litve, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Cipra, Češke, Slovačke, Malte, Poljske, Gruzije.