emotivno okupljanje

U zagrebačkom HNK održana komemoracija za Georgija Para

1/17

Komemoracija za Georgija Para

Komemoracija za uglednog redatelja i dugogodišnjeg  intendana Hrvatskog narodnog kazališta, Georgija Para okupila je u srijedu brojne njegove suradnike, ali i one koji su se divili njegovom radu i djelima. Na komemoraciji njemu u čast okupili su se brojni kulturnjaci, političari, kao i ugledne osobe iz hrvatskog javnog života. 
Georgij Paro u svojoj je bogatoj karijeri režirao više od 200 predstava u Hrvatskoj i inozemstvu, osobito u SAD-u i Sloveniji. Među posljednjima su 'Dobri čovjek Bažulek' u koprodukciji zagrebačkoga kazališta KNAP i karlovačkoga Gradskog kazališta Zorin dom te 'Talijanski slamnati šešir' u Komediji, kojom je u svibnju 2017. obilježio šest desetljeća rada. 

Komemoracija za Georgija Para

Komemoracija za Georgija Para

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Prethodna slika Sljedeca slika
Dan nakon ispraćaja na Mirogoju, u Hrvatskom narodnom kazalištu održana je komemoracija za redatelja i dugogodišnjeg intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Georgija Para, koji je preminuo 3. svibnja u 85. godini života. Na komemoraciju su stigli brojni poznati iz struke i javnog života, a s pozornice se okupljenima obratila i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.