vintage industrial bar

U Zagreb početkom ožujka stiže sarajevska koncertna senzacija Helem Nejse

24.02.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Uoči koncerta objavili su duet s Amirom Medunjanin, a do sad su ostvarili suradnje i s Dubiozom kolektiv, Edom Maajkom, Božom Vrećom…

Četiri godine nakon premijernog samostalnog nastupa u Zagrebu, vodeći sarajevski hip-hop kolektiv Helem Nejse vraća se pred zagrebačku publiku. Prepoznatljivi kao koncertna senzacija koja kroz svoje nastupe spaja elemente glazbe i teatra, svoju unikatnu izvedbu uživo donose u četvrtak, 2. ožujka na pozornicu Vintage Industrial Bara.

U posljednjih deset godina, Helem Nejse, čiju osnovicu čine članovi umjetničkih imena Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin, izgradili su se u jedno od vodećih umjetničkih imena Bosne i Hercegovine. Oni su reperi, glumci, autori najslušanije radijske emisije u BiH, voditelji vlastitog late night showa, kreativci iza popularnog animiranog serijala "Bruca Braca Bruda Brada" i prije svega, glazbenici, koji će sami za sebe će reći "Nismo najbolji, al' smo jedini!”

Izvor: Društvene mreže

Njihove pjesme ispunjene su tekstovima ljubavne, kao i društveno-političke tematike, često inspirirane stvarnim likovima i događajima u društvu i neposrednoj okolini, a nerijetko sadrže i pokoju duhovitu doskočicu.

Jedna od takvih je i nedavno objavljen singl "Ruža", njihov duet s proslavljenom interpretatoricom sevdalinke Amirom Medunjanin, koja je za njih istaknula: "Sjajna su ekipa mladih ljudi s kojima sam se brzo našla na istoj valnoj duljini." Uz Amiru, do sada su suradnje ostvarili i s vodećim regionalnim imenima kao što su Edo Maajka, Dubioza Kolektiv, Frenkie, Marko Louis, Letu Štuke i Božo Vrećo.

Nastupali su na brojnim festivalima diljem regije i Europe, kao što su Exit Festival, Mostar Summer Fest, Seasplash, Ferragosto Jam… održali desetke samostalnih koncerata u Beogradu, Novom Sadu, Beču, Munchenu, Skopju… Među posebnim nastupima svakako se ističe koncert sa Sarajevskom filharmonijom u Narodnom Pozorištu u Sarajevu.

Upravo su nastupi uživo mjesto gdje njihova glazbena svestranost dolazi do vrhunca izražaja, stoga nose epitet jedne od ponajboljih regionalnih koncertnih atrakcija, budući da na svaku pozornicu stižu u punoj bendovskoj postavi, što im daje dodatnu dozu energije. Zagrebačka publika imala je priliku uživo ih upoznati na kultnom koncertu Ede Maajke u Domu sportova, 2018. godine, gdje su nastupili kao predgrupa. Svega godinu dana kasnije, uz ispunjeni KSET održali su i svoj prvi samostalni nastup u Zagrebu, koji je publika i kritika svesrdno prihvatila.

U četvrtak, 2. ožujka ponovno stižu pred zagrebačku publiku, ovaj put u Vintage Industrial Bar, gdje će uz svoj dosadašnji repertoar, predstaviti i nove pjesme, budući da uskoro objavljuju svoj četvrti po redu studijski album, naslovljen "Ozbiljna Zaebancija", a koji je i službeno najavljen spomenutim singlom "Ruža".

Ulaznice za koncert dostupne su u prodaji putem online sustava Eventim.hr te na svim prodajnim mjestima platforme, po cijeni od 10€ u pretprodaji i 12€ na dan događanja. Organizator događanja je Baba Production.