pjesnički Band Aid

Tulum pjesnikinja u Lisinskom - prva takva izvedba u Hrvatskoj

22.09.2019 u 20:38

Bionic
Reading

Prvi pjesnički Band Aid 'Pjesnikinje u Lisinskom', na kojem će njih 43 recitirati pjesmu 'Ljubila bih te' Ane Horvat, održat će se u utorak, s početkom u 19 sati u Maloj dvorani Lisinski

Svoje stihove će kazivati pjesnikinje: Vera Antolić, Barbara Baždarić, Božica Brkan, Zvjezdana Bubnjar, Diana Burazer, Ema Culi, Maja Cvek, Zdenka Čavić, Ružica Kišur Črlenec, Davorka Črnčec, Slavica Gazibara, Branka Grakalić, Ljiljana Grgić, Cvijeta Grijak, Ana Horvat, Mira Jungić, Antonija Željka Kahlik, Kristina Kudelić Koren, Marijana Kunjas, Sonja Kušec, Ljiljana Lipovac, Štefanija Ludvig, Slavica Mamić, Sonja Manojlović, Đurđica Marinić, Gloria La Marr, Višnja Milek, Marija Tuga Neral, Ljiljana Hidić Pasariček, Ana Piršljin, Marica Planinšek, Lidija Puđak, Đurđica Garvanović Porobija, Ljubica Ribić, Snježana Sić, Senka Slivar, Ajka Tiro Srebreniković, Jelena Stanojčić, Stela Stipetić, Dragica Šimić, Gordana Šiško, Ljerka Vladović i Sonja Zubović.

Sve autorice redom su sudjelovale na tribini 'Razgovor s pjesnikinjom' koja se održavala u antikvarijatu 'Jesenski i Turk' u Preradovićevoj 5 u Zagrebu. Tribina je, prvenstveno, bila namijenjena neafirmiranim pjesnikinjama – amaterkama koje pišu dobru poeziju. Na taj način želi im se dati podrška i malo 'vjetra u leđa' da nastave pisati i pokušaju objavljivati ono što pišu i tako se afirmirati – što je u muškom uredničko-nakladničkom okruženju pomalo teško ostvarivo, stoji u priopćenju.

Što se životne dobi, obiteljskog i radnog statusa tiče, na 30 tribina (od travnja 2018. do kolovoza 2019.) nastupile su 53 pjesnikinje, i to: djevojke, udane i neudane žene, studentice, majke (dvije čak s četvero djece) i nerotkinje, razvedene (jednom i više puta), zaposlene i nezaposlene, te umirovljenice.

U glazbenom dijelu programa 'Pjesnikinje u Lisinskom' sudjelovat će: Paula i Đelo Jusić Jr., Adrijana Baković, Ivana Sopta, Maja Tisaj te Ružica, Maja i Slavko Nedić.

Moderatorica programa je Sonja Šarunić, za glazbenu produkciju odgovoran je Slavko Nedić dok je izvršna producentica programa Ana Horvat.