PANO LIJEPIH ŽELJA

Tuđmanov ministar: Birajte 'pametnu i lijepu' predsjednicu

07.01.2015 u 11:20

Pano Histrionskog doma

Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Bionic
Reading

Pano Histrionskog doma, u kojem stanuje kazalište nekadašnjeg ministra kulture, glumca i bliskog suradnika Franje Tuđmana Zlatka Viteza, već neko vrijeme oglasna je ploča prepunjena političkim porukama, a posljednja koju je sam Vitez postavio sugerira prolaznicima namjernicima za koga da daju svoj glas na predsjedničkim izborima

Pano u Ilici malo ispod Britanskog trga u Zagrebu ukrašen je fotografijama predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović i pismom Zlatka Viteza koji jasno poručuje da treba glasati za nju jer ona ‘hrvatski narod ne dijeli na ustašku zmiju i na antifašiste, koja vrlo dobro zna da Hrvatska nije nastala slučajno, već u krvavom i obrambenom Domovinskom ratu’.

Vitez dalje piše da će Kolinda Grabar Kitarović biti predsjednica ‘koja se neće grliti i ljubiti s četničkim vojvodama i neće se primitivnim vicevima rugati utemeljitelju i ocu domovine dr. Franji Tuđmanu’. Nastavlja da ćemo u nedjelju dobiti predsjednicu koja je pametna, obrazovana i lijepa, koja svojim osmijehom i optimizmom ulijeva nadu u bolju i prosperitetniju Hrvatsku’ te završava svoju poruku riječima ‘Tako nam Bog pomogao’. Fotografiju aktualnog panoa Histrionskog doma objavilo je portal Libela pišući da Vitez ovom porukom 'iznova promovira stereotipe i legitimira kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović kao ljepoticu s osmijehom i optimizmom. Kvazirodna ravnopravnost na desničarski način stalno se perpetuira i samo pokazuje kako činjenica kandidatkinje – žene na desnici i dalje JEST čuđenje u svijetu'.

Pano Histrionskog doma i ranije je oglašavao politička zbivanja redom desno orijentiranih aktera koji su gostovali u toj zgradi pa je tako nedavno najavljivano gostovanje Slobodana Praljka na temu ratnih zbivanja u Bosni i Hercegovini te promocija knjige ‘Ivo Josipović – kronologija izdaje’ autora Vjekoslava Krsnika.