KAZALIŠNE PREDSTAVE

Trinaest premijera u novoj sezoni splitskoga HNK

29.09.2020 u 15:30

Bionic
Reading

Gala-koncertom opernih arija 5. listopada počinje kazališna sezona 2020./21. Hrvatskog narodnog kazališta Split tijekom koje će biti izvedene dvije operne, osam dramskih i tri baletne premijere, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u toj kazališnoj kući

Intendant HNK-a Split Srećko Šestan istaknuo je da će se cijeli repertoar u predstojećoj kazališnoj sezoni splitskog HNK-a izvoditi u skladu s epidemiološkim mjerama. "Bit ćemo krajnje odgovorni i paziti na sve epidemiološke mjere, kako ne bismo ugrozili publiku, umjetnike, tehniku i naše osoblje", rekao je Šestan.

"Kazalište će vam ove godine ponuditi umjetnost pazeći na vašu i našu sigurnost", poručio je Šestan splitskoj kazališnoj publici. "Neka nam poznata umjetnost pomogne u mentalnoj borbi protiv straha od nepoznatog", dodao je.

U opernom programu splitskoga HNK-a u novoj će sezoni premijerno biti izvedene dvije opere Giuseppea Verdija. U studenom su na programu "Lombardijci", a u veljači "Krabuljni ples".

Za dramski program u predstojećoj kazališnoj sezoni splitskog HNK-a najavljene su premijere predstava "Francuzica" Ilije Zovka, "Gordana neće doći" Jelene Bosančić, "Povratak" Harolda Pintera, "Usidrene" Elvisa Bošnjaka, "A mobitel i dalje zvoni" Sarah Ruhl, "U malu je uša Đava" Tisje Kljaković, "Trumanov show" Andrew M. Niccol i "Teške ljubavi" Italo Calvino//Ivan Penavić.

U baletnom dijelu kazališne sezone najavljene su premijere "Correr o FADO" u koreografiji Daniela Cardosa, "Labuđe jezero" Petra Iljiča Čajkovskog i "Esmeralda" Cesarea Pugnia.

Osim premijernih izvedbi, kako je najavljeno, tijekom kazališne sezone 2020./21. na repertoaru je i 18 repriznih opernih, dramskih i baletnih naslova te osam koncertnih programa.

Jubilarni 30. Marulićevi dani koji se zbog pandemije koronavirusa nisu mogli održati u tradicionalnom proljetnom terminu u travnju, održat će se od 19. do 26. listopada, najavljeno je također na današnjoj konferenciji za novinare.