poslastica za ljubitelje krimića

Tribina 'Drugačiji krimići' večeras u Frakturinoj knjižari

23.02.2023 u 10:07

Bionic
Reading

O krimiću 'Neovisnost' Javiera Cercasa, drugačijim krimićima i kako ih pisati, ali i kako krimiće piše Drago Hedl razgovarat će izvršni direktor 24sata Goran Gavranović, ali i sam autor drugačijih krimića Drago Hedl, a razgovor će moderirati urednik Roman Simić

Nastavak prvog Cercasova hit-krimića "Terra Alta", još je žešći i političniji roman u kojem Melchor Marín, policajac koji voli knjige, skida pozlatu s katalonskih elita i velike riječi "neovisnost".

Knjiga "Neovisnost" objavljena je u sklopu projekta Growing Together sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

"Kako bismo iskoristili sve izazove u trenutku u kojem živimo kao priliku za rast, nakladnička kuća Fraktura osmislila je projekt Growing Together koji će odgovoriti na neke od aktualnih potreba europskog društva. Projekt je pomno osmišljen ne ispustivši iz vida goruće prioritete sektora kojem pripadamo, društva u kojem živimo i prirode koja nas okružuje. Na temelju europskog nasljeđa zahvaljujući kojem baštinimo mnogobrojne lekcije o tome kako biti bolji, projekt doprinosi održivijem, inkluzivnijem i samosvjesnijem europskom društvu. Projekt uključuje kulturne djelatnike koji su pogođeni krizom izazvanom koronavirusom, implementirat će inovativne prakse, uspostaviti međusektorske suradnje domišljato spajajući neočekivano i gradeći poticajno okruženje za učenje, ojačati kapacitete umjetnika te učvrstiti međunarodnu vidljivost nakladničke kuće Fraktura. Od travnja 2022. do prosinca 2024. prevest će se, objaviti i distribuirati dvadeset šest knjiga – dvadeset jedna knjiga s trinaest europskih jezika na hrvatski, a pet knjiga s hrvatskog na engleski jezik. Provest će se niz digitalnih i tradicionalnih promotivnih aktivnosti, uzimajući u obzir navike i sklonosti pojedinih ciljanih skupina. Očekivani rezultati projekta jesu bogatija književna ponuda na godišnjoj razini; aktivno uključivanje ranjivih skupina u kulturnu interakciju; dosezanje 32.000 korisnika; proširivanje distribucijskog lanca na tržišta engleskoga govornog područja; podupiranje zelenih inicijativa, kao što su suradnja s Biljkoborcima i Borankom te zasađivanje 10.000 stabala na opožarenim područjima Dalmacije", rekli su iz Frakture.