CRTANI ROMANI ŠOU

Tri dana za ljubitelje stripa

25.10.2012 u 08:44

Bionic
Reading

Međunarodni festival stripa Crtani romani šou održat će se od 26. do 28. listopada u Tvornici kulture te na još nekoliko lokacija u centru Zagreba, a ove godine ugošćuje niz slavnih autora, među kojima je i David Lloyd, crtač stripa 'V for Vendetta'

Kako festival CRŠ slavi 15. godišnjicu postojanja te je najveći svoje vrste u regiji, organizatori su pripremili niz uzbudljivih i zanimljivih događanja.

Neki od međunarodnih gostiju su: David Lloyd, crtač stripa 'V for Vendetta' po kojem je nastao istoimeni kino hit te autor maske Guy Fawkes koju koriste hakeri Anonymous i razni prosvjednici diljem svijeta. Adi Granov, britanski crtač bosanskog podrijetla, koji crta za Marvel i koji je radio dizajn, konceptualne crteže i koreografiju akcijskih scena na filmovima 'Iron Man' 1 i 2 te 'The Avengers'.

Zatim Giovanni Bruzzo, najpoznatiji po strip junaku Tex Willeru Enrique Breccia, sin slavnog Alberta Breccie, jednako popularan u Europi zbog rada na grafičkim novelama te Americi zbog rada za izdavače poput DC Comics, Marvel Comics i Vertigo

Također, festivalu će prisustvovati kao gosti i Darko Perović, Robert Solanović, Milko Peko, Predrag Ivanović Peka, Didier Pasamonik, Benoit Peeters te još mnogi domaći autori.

Štandove sa svojim izdanjima po promotivnim cijenama imat će svi izdavači stripova u Hrvatskoj. Isto tako održat će se nekoliko promocija novih luksuznih izdanja pa sniženim cijenama tijekom festivala.

Na festivalu će se održati Dan besplatnih stripova tijekom kojeg će se posjetiteljima podijeliti nekoliko stotina odabranih izdanja. U Galeriji i biblioteci stripa održat će se izložba originalnih radova Mirka Ilića, a u Talijanskom institutu izložba radova Giovannija Bruzze, te još nekoliko u sklopu sajma stripova u Tvornici kulture.

U kinu Europa prikazivat će se filmovi stripovske tematike. Filmovi će biti besplatni za sve posjetitelje.

Gosti festivala održat će predavanja, tribine, razgovore s publikom i crtanja za obožavatelje. Bit će organizirana radionica stripova za mlade, kao i dodjela nagrada Mladi lav za najbolje pristigle stripove autora do 15 godina starosti.

Uza sve to, bit će još mnogo popratnih sadržaja, druženja, humanitarnih akcija i strip aukcija.