CAVALLERIA RUSTICANA

Todorovich i Nečaev na Riječkim ljetnim noćima

01.07.2011 u 10:07

Bionic
Reading

U sklopu festivala Riječke ljetne noći bit će izvedena opera 'Cavalleria rusticana' Pietra Mascganija s gostima Zoranom Todorovichem i Jurijem Nečajevim

Ravnatelj riječke Opere i redatelj predstave Ozren Prohić na konferenciji za novinare izrazio je zadovoljstvo što su oba pjevača uspjela u raspored angažmana koji obuhvaća neke od najpoznatijih svjetskih opernih kuća, ubaciti i nastup pred riječkom publikom.

Ni Zoran Todorovich ni Jurij Nečaev nisu krili zadovoljstvo riječkom 'Cavallerijom'. Posebice ih je impresionirao ambijent ispred riječke prvostolnice koji je idealno pronađen i iskorišten kao prizorište priče koja se događa na jednom sicilijanskom trgu u uskrsno jutro.

'Upravo stoga su i karakteri bolje naznačeni i cijela je izvedba uistinu jedan pravi Uskrs', kazao je Nečaev koji je najveći dio opernih rola ostvario u Boljšoj teatru, pa u pariškoj Operi, milanskoj La Scali i Metropolitan operi.

Zoran Todorovich
svjetski je poznati tenor osebujna glasa koji zbog širine svoga repertoara ulazi u red najzanimljivijih tenora današnjice. Karijeru je izgradio na najpoznatijim opernim pozornicama, od Europe, preko SAD-a do Japana. Tenor Zoran Todorovich i bariton Yury Nechaev pridružit na pozornici će se pridružiti Kristini Kolar, Anđelki Rušin, Heleni Lucić i Robertu Kolaru.

Opera 'Cavalleria rusticana' trijumfirala je na prošlogodišnjim Riječkim ljetnim noćima osvojivši obje festivalske nagrade: Nagradu Novog lista za najcjelovitije ostvarenje Riječkih ljetnih noći 2010. i Nagradu publike.