NAGRADNJAČE

Tko ide u HKK Zadar

09.12.2008 u 13:00

Bionic
Reading

HKK Zadar 10. prosinca otvara sezonu pretpremijerom predstave 'Staklena menažerija', dramom rađenom prema tekstu cijenjenog dramaturga Tennesseeja Williamsa. Tportal.hr vam poklanja ulaznice za premijeru i pretpremijeru

Osim suvremenosti teme, koja se bavi obiteljskim ali i općim društvenim problemima, razlog ponovnog uprizorenja ove predstave je i odavanje svojevrsnog hommagea glumici koja je svojim radom i ulogama obilježila zadarski i hrvatski teatar.

Svijet kojega nastanjuju Williamsovi junaci nije osobito vedro mjesto, ljudska nerealiziranost u tijesnim okvirima provincijalnog života pritisnutog konvencijama i obzirima probija iz svake njegove rečenice, a jedino čime se njegovi anti-junaci suprostavljaju takvom svijetu jesu bogata mašta i još bogatije samozavaravanje. U minucioznim psihološkim studijama od kojih su sastavljene Williamsove drame problemi su univerzalni, ma koliko junaci bili specifični, a okolnosti naizgled lokalne.

U glavnim ulogama pojavljuju se Duško Modrinić, Helena Kalinić i Hrvoje Zalar, a uz navedeni glumački trojac, u ulozi Amande Wingfield, koju je svojevremeno tumačila Jelica Lovrić-Vlajki, pojavljuje se prvakinja zadarskog kazališnog ansambla Jasna Ančić, dok njezin kolega Mirko Šatalić ovaj put ne glumi, već sudjeluje kao asistent redatelja.

Pretpremijera predstave bit će u srijedu, 10. prosinca, u 20 sati, a premijera sutradan, u četvrtak, 11. prosinca, također u 20 sati.


Dobitnici ulaznica za premijeru su:

Ante Šarić
Jelena Flanjek