u sklopu velike svjetske turneje

Svjetska operna diva Sumi Jo 30. listopada nastupa na pozornici Lisinskog

19.10.2021 u 11:50

Bionic
Reading

Svjetska operna zvijezda Sumi Jo nastupit će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz pratnju Zagrebačke filharmonije s baritonom Ljubomirom Puškarićem i pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića.

Sumi Jo 'ikona' je svjetskih opernih pozornica i jedna od najpoznatijih koloraturnih sopranistica današnjice, ističu iz Lisinskog. Nimalo ne iznenađuje što je svaki susret s raskošnim glasom, snažnom umjetničkom osobnošću, muzikalnošću i profinjenim vokalnim umijećem ove pjevačice za sve ljubitelje vokalne umjetnosti i opere izniman doživljaj.

Njezin predivan glas kristalne čistoće i jedinstvene, prepoznatljive boje, kao i bogatstvo repertoara – od ranobaroknih majstora, vrhunaca opernog stvaralaštva 19. i 20. stoljeća do skladbi suvremenih skladatelja, pa čak i popularne i crossover glazbe – čini je miljenicom i rado viđenom gošćom najpoznatijih svjetskih glazbenih pozornica.

Otkad je diplomirala na Konzervatoriju Akademije Santa Cecilia u Rimu i debitirala kao Violetta u Traviati, sudjelovala je u velikim opernim projektima na gotovo svim paralelama i meridijanima, od Hamburga do Rio de Janeira, od Pariške opere do Buenos Airesa, od njujorškog Metropolitana do Bečke državne opere. Treba spomenuti i Grammyjem nagrađene zvučne zapise opere Krabuljni ples pod vodstvom Herberta von Karajana ili njezine interpretacije u zvjezdanoj postavi opere Žena bez sjene pod ravnanjem sir Georga Soltija uz Plácida Dominga.

Sumi Jo ove godine slavi 35. godišnjicu svojega umjetničkog rada, a tim povodom održat će veliku svjetsku turneju čiji europski dio počinje upravo u Zagrebu.

U suradnji s maestrom Ivom Lipanovićem, te uz nastup baritona Ljubomira Puškarića, nastup Sumi Jo bez sumnje je prvorazredni glazbeni događaj i jedinstvena prilika za susret s pjevačkom legendom koja oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta, poručuju iz Lisinskog.