VRAĆANJE SJAJA

Svečani donatorski koncert za Hrvatski glazbeni zavod

26.04.2019 u 22:42

Bionic
Reading

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a u produkciji Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskog glazbenog zavoda, u petak navečer održan je svečani gala donatorski koncert za Hrvatski glazbeni zavod

Na koncertu su nastupili Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Ive Lipanovića i uz soliste Ivanu Lazar i Petrita Çekua, koncert se izravno prenosio na Prvim programima Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija, a u publici je bila i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Na programu su bila djela Rossinija, Anfossija, Lisinskog, Rodriga, Offenbacha i Stančića.

Svečani koncert održao se s namjerom da se vrati sjaj najstarijoj hrvatskoj kulturnoj instituciji s kontinuiranom poviješću djelovanja, od osnutka 1827.

U godinama uoči svojega 200. rođendana Hrvatski glazbeni zavod suočio se s problemima održavanja svoje povijesne zgrade zbog čega je prethodno vodstvo čak spominjalo mogućnost njezine prodaje.

Kako se to ne bi dogodilo i kako bi se omogućilo da najljepši koncertni prostor s vrhunskom akustikom ostane ono što je uvijek i bio - udruga građana, ljubitelja glazbe, samoodrživa institucija - organiziran je svečani dobrotvorni koncert u suradnji Hrvatskog glazbenog zavoda i Hrvatske radiotelevizije.