2012. KROZ SLIKE

Svaki dan prošle godine obilježio crtežom

02.01.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Gideon Summerfield, 17-godišnji student umjetnosti, svaki dan protekle godine nacrtao je po jednu skicu dokumentirajući novosti ili vijesti koje je smatrao vrijednima pažnje: među portretima ističu se slike Claire Squires i Victorije Soto

Gideon Summerfield 17-godišnji je student umjetnosti koji je imao velike planove za proteklu godinu. Kao dokaz da je uspio, prezentirao je 366 rukom iscrtanih ilustracija pamtljivih trenutaka 2012. godine.

Njegovi crteži pokrivaju velike novinske naslove od američkih predsjedničkih izbora do Olimpijade u Londonu. Na svojoj stranici tvrdi da ga je posebno pogodila vijest o smrti Claire Squires koja je umrla dok je trčala londonski maraton. Njezina tragična smrt potaknula je ostale sudionike trke i ljude diljem Engleske da doniraju više od milijun i pol dolara u humanitarne svrhe.

Jedna od posljednjih skica je crtež učiteljice Victorije Soto, 27-godišnjakinje koja je poginula kao žrtva napada Adama Lanze u školi Sandy Hook u Newtownu, dok je nastojala zaštititi učenike.

Cijelu seriju skica možete pogledati na njegovoj službenoj stranici.