4. PITCHADU

Studenti ADU profesionalcima predstavljaju svoje filmove, serije i videoigre

17.06.2019 u 14:10

Bionic
Reading

PitchADU je projekt kojim studenti završnih godina diplomskih filmskih studija Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu profesionalcima predstavljaju svoje završne projekte, a u svome četvrtom izdanju održat će se 18. lipnja na na Sceni F22 ADU

Studenti će predstaviti 12 projekata, četiri kratkometražna igrana filma, jedan dugometražni igrani film, dva dugometražna dokumentarna filma, jednu dokumentarnu TV seriju, jedan YouTube serijal i tri videoigre. Svaki predstavljeni projekt imat će priliku osigurati sufinanciranje, partnere ili suradnike među predstavnicama i predstavnicima televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture, Vijeća za elektroničke medije, filmskih festivala, Društva hrvatskih filmskih redatelja i drugih strukovnih udruga, nezavisnih producenata te proizvođača videoigara koji će biti na događaju.

Tijekom pitchinga, izlagači će imati na raspolaganju maksimalno osam minuta — prvih pet minuta namijenjene su predstavljanju projekta, ekipe i prikazivanju videomaterijala, a preostale tri minute pitanjima žirija i publike.

Tročlani stručni žiri, kao podršku u realizaciji projekta, dodijelit će iznos od 5000 kuna za najbolji pitch. Ove godine u žiriju su redateljica Zrinka Matijević, producent Hrvoje Osvadić i glavni dizajner te suosnivač CroTeam-a Davor Hunski.

Osim glavne nagrade žirija, dodijelit će se i nagrada tvrtke Cateia Games — mentoriranje jednog tima s radionice 'Dizajn i razvoj videoigara' u daljnjem razvoju projekta.

Prije pitchinga održat će se tribina 'Gerila produkcija za ljudska prava: kako oživjeti (i preživjeti) javnu kampanju bez inicijalnog budžeta?' u organizaciji Zaklade Solidarna, a predavanje 'Umijeće rizika i kako ga steći' održat će redatelji Nebojša Slijepčević i Roko Biček.