NAGRADNJAČA

Štrumpfomanija u slikovnici

17.08.2011 u 10:58

Bionic
Reading

Izdavačka kuća Znanje predstavila je tri slikovnice o Štrumpfovima te bojanke i mozgalice s malim plavim stvorenjima u glavnim ulogama. Najbržim čitateljima tportala koji točno odgovore na pitanje moglo bi se desiti da ugledaju - Štrumpfove!

Nakon tri slikovnice o Štrumfovima pripremljene prema radnji filmskog hita Štrumfovi koji osvaja publiku u hrvatskim i svjetskim kinima, najmlađe ljubitelje malih plavih stvorenja čekaju i štrumpfastične Štrumf bojanke i mozgalice, u izdanju zagrebačkog Znanja.

Štrumfove je 1958. godine stvorio belgijski crtač stripova Pierre Peyo Culliford, a najnoviji val štrumpfomanije pokrenuo je filmski megahit Štrumfovi, koji je u prvih desetak dana prikazivanja u cijelom svijetu zaradio 135 milijuna dolara. Iz filmske kompanije Sony Pictures jučer su stigle vijesti da je već odobreno snimanje i nastavka, čija je premijera zakazana za 2. kolovoza 2013.

Štrumf slikovnice vjerno prate radnju filma i male čitatelje uče o važnosti obitelji i zajedništva, vjeri u samog sebe i ostalim vrijednostima čiji su nosioci Štrumpfovi. Plava stvorenja koja žive u kućicama nalik šumskim gljivama iz njihovog je sela izbacio zli Gargamel, pa su se našli usred njujorškog Central Parka. Moraju naći put kući prije nego ih Gargamel pronađe i uništi.

Štrumfastične Štrumf bojanke i mozgalice djeci nude idealnu priliku da se zabave bojenjem i rješavanjem zagonetki družeći se sa svojim omiljenim likovima iz štrumpfastične pustolovine filma Štrumpfovi.

Poklon paket slikovnica o Štrumpfovima dobili su:

Jelica Barišić
Mateja Šarić
Dubravka Vukalović
Ana Ivšac
Jakov Krog