PO ŠESTI PUT

'Step Afrika' se vraća u Hrvatsku

26.04.2019 u 13:56

Bionic
Reading

Američko veleposlanstvo još jednom u Hrvatsku dovodi plesnu skupinu Step Afrika! koja je već osvojila srca hrvatske publike. Step Afrika! je prva i jedina profesionalna plesna skupina koja promiče step - izvorni američki ples koji je nastao u bratstvima i sestrinstvima američkih sveučilišta

Puna energije i ritma, ovo je jedna od najboljih američkih plesnih grupa koja je nastupila na svim većim pozornicama SAD-a, uključujući i Off Broadway, stoji u priopćenju. Ove će godine nastupiti u Zagrebu 4. svibnja u Ludoj kući te Koprivnici 8. svibnja u Domu mladih.

Osim po svojim umjetničkim postignućima i brojnim priznanjima, Step Afrika! je poznata i po iznimnom uspjehu u radu s djecom i mladima. Više od 500 srednjoškolaca iz Hrvatske i svijeta u zadnja su četiri kampa radili na razvijanju kreativnih vještina, ali i osjećaja za disciplinu i rad u timu, na važnosti učenja i zalaganja u školi i najvažnije, na toleranciji i međusobnom uvažavanju.

Ove godine godine domaćin step kampa za mlade je Gimnazija 'Fran Galović' u Koprivnici u kojoj će se okupiti više od 70 srednjoškolaca iz nekoliko hrvatskih gradova. Rezultat petodnevnih radionica bit će plesna predstava koju će sudionici kampa izvesti zajedno s umjetnicima Step Afrike za svoje prijatelje, obitelji i nastavnike, najavljeno je.

Izvor: Društvene mreže