CURE INFORMACIJE

Sprema se prethodnica 'Igre prijestolja', evo što se sve zasad o njoj zna

09.01.2019 u 13:28

Bionic
Reading

Posljednja, osma sezona američke fantastične televizijske serije 'Igra prijestolja', najavljena je u travnju ove godine, a u međuvremenu cure informacije o spin-off seriji čija će radnja prethoditi onoj iz ovoga megahita HBO-a temeljenog na romanima Georgea R. R. Martina

Iako se govorilo o više mogućih spin-offa, u listopadu 2019. HBO je objavio da će 'Igra prijestolja' imati samo jednog nasljednika, seriju koja će joj prethoditi svojom radnjom. Potpisuju je britanska scenaristica Jane Goldman i sam George R.R. Martin, koji je na svojoj stranici nagovijestio da priželjkuje da se još uvijek bezimeni prequel zove 'Duga noć' (The Long Night). Za režiju je zadužena S.J. Clarkson, koja je trebala raditi i na četvrtom dijelu novog serijala Zvjezdanih staza (nastavak filma 'Zvjezdane staze: S one strane' iz 2016.).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U listopadu je objavljeno i da će u prethodnici 'Igre prijestolja', čija se radnja odvija tisućama godina prije Jona Snowa, Daenerys Targaryen i Cersei Lannister, glumiti Naomi Watts i Josh Whitehouse, a HBO je jučer otkrio i još osmero novih imena glumačkog postava: Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Georgie Henley, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Toby Regbo i Alex Sharp.

  • +7
Igra prijestolja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ackie je glumila i filmu 'Lady Macbeth' iz 2017., a uskoro će se pojaviti i u nastavku sage Zvjezdanih ratova. Henley publika poznaje kao Lucy Pevensie u filmskom serijalu 'Narnijske kronike', a Bowera kao mladog Grindelwald u posljednjem filmu 'Čudesne zvijeri'. Glumio je, uz to, i u 'Sumraku' te u 'Sweeney Toddu' Tima Burtona. Gough je proslavljena kazališna glumica koja je prošle godine za ulogu 'Anđeli u Americi' nominirana za nagradu Tony. Pojavila se i u filmu 'Colette' s Keirom Knightley.

Prema najavi, nova serija otkrit će mračne tajne Westerosa, istinu o podrijetlu Bijelih hodača, kao i o legendi Starkovih.

'Nije to ona priča za koju mislimo da ju znamo', stoji u priopćenju HBO-a koji će prequel na ekrane pustiti iduće godine ili kasnije.