SEDAM KAZALIŠTA

Slijede smjene u kazališnim vijećima u Zagrebu

19.09.2013 u 15:14

Bionic
Reading

Posljednjih tjedana u centru interesa javnosti je zagrebački HNK bez intendanta, no sljedeći tjedan na rasporedu su i smjene i imenovanja članova kazališnih vijeća u ostalim zagrebačkim kazalištima

Prema informacijama Odbora za izbor i imenovanja Gradske skupštine Grada Zagreba, bit će promjena u sedam zagrebačkih kazališta.

Boris Barberić razrješuje se dužnosti člana Kazališnog vijeća Gradskoga dramskog kazališta Gavella, a za novu članicu je predložena Sandra Bagarić. Umjesto Mani Gotovac i Marka Torjanca u Vijeću ZKM-a sjedit će Kostadinka Velkovska i Dragan Šolaja, a na mjesto Zlatka Kauzlarića Atača u Kazališno vijeće Kerempuha trebala bi doći Anja Šovagović Despot.

U Kazališnom vijeću Komedije predložena je smjena triju vijećnika - Martina Horžića, Richarda Simonellija i Vinka Brešana. Za nove članove predloženi su Ivica Prelender, Dorica Nikolić i Katarina Krpan, koja bi u tom slučaju samo doživjela transfer iz Kazališnog vijeća Žar ptice. Na njezino mjesto u tom kazalištu došao bi Ante Starčević.

Umjesto Zvonka Festinija u Kazališnom vijeću Zagrebačkog kazališta lutaka sjedit će Miroslav Rožić, a Ivica Pucar i Boris Barberić postat će novi članovi Trešnje umjesto Dunje Sepčić i Dore Delbianco.

Više informacija znat ćemo nakon 6. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba 26. rujna, kada imenovanja trebaju biti potvrđena.