Zagreb

Siniša Labrović performansom otvara izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti

05.12.2022 u 14:06

Bionic
Reading

Izložba 'Smijem se… LMHO', koja se otvara 7. prosinca u MSU galeriji, donosi radove kojima su ključni elementi humor i ironija, a najavit će je Siniša Labrović performansom, 'konzultacijama' na kojima će podijeliti tajne uspjeha umjetnika poduzetnika

Među radovima koji kroz vizualno-verbalnu dovitljivost dovode u pitanje ustaljene (vizualne) poretke su i oni pionira konceptualne umjetnosti iz Zbirki MSU-a što smjeraju destabilizaciji modernističkog poimanja umjetničkog djela, najavljeno je iz Muzeja suvremene umjetnosti.

Tu su i umjetnici srednjeg naraštaja koji su osebujnim smislom za humor ukazali na neuralgične društvene točke odnosno identitetske nedoumice i prijepore u tranzicijskom kontekstu, ali i mladi koji kritički govore o uvjetima proizvodnje umjetničkih djela, odnosno o vlastitoj situaciji unutar profesionalnog polja.

Kao uvod u izložbu, kojoj su kustosice Leila Topić i Kristina Bonjeković Stojković, konceptualni umjetnik Siniša Labrović izvest će 6. i 7. prosinca od 14 do 20 sati performans "Berlinski kum - It's not personal, it's strictly business".

Podsjetimo, s Labrovićem smo o njegovom životu u Berlinu i umjetničkom radu nedavno opsežno porazgovarali, a taj je intervju dostupan na ovome linku.

Svi koji žele saznati kako postati uspješan umjetnički poduzetnik u međunarodnom kontekstu, dobit će od njega stručne savjete o umrežavanju koje će rezultirati većom umjetničkom vidljivošću ili pak ojačati vlastite promotivne kapacitete mogu se prijaviti na mail leila.topic@msu.hr.

Umjetnik u apartmanu MSU-a svaki puni sat od 14 sati prima u audijenciju po jednog klijenta, spremnog vratiti uslugu prema potrebi. Po primitku potvrde termina treba doći u točno zakazano vrijeme na recepciju MSU, gdje sudionike očekuje kumov pomoćnik i prati ih do njegovog apartmana.

Izložbe "Smijem se…" bit će otvorena do 29. siječnja.