13. kolovoz

Siniša Labrović najaljuje performans u Zadru, prosjačit će objave na društvenim mrežama kako bi postao slavni umjetnik

10.08.2022 u 13:45

Bionic
Reading

U zadarskoj Noći performansa, u okviru festivala izvedbenih umjetnosti udruge Domino - Perforacija, događa se 'Prosjačenje', još jedan neobični performans konceptualnog umjetnika Siniše Labrovića

Noć performansa nastala je u okviru festivala Perforacije koji organizira udruga Domino u suradnji s lokalnim partnerima.

Od 8. do 14. kolovoza održava se Zadar snova, 26. Međunarodni festival novog kazališta. Ovogodišnje izdanje posvećeno je umjetnosti performansa. Siniša Labrović, nepoznat i siromašan umjetnik - kako stoji u najavi - u Zadru će ove subote, 13. kolovoza, od 20.30h, pokušati postati poznat i imućan umjetnik.

Naime, na najpoznatijoj zadarskoj ulici Kalelargi, Siniša će prosjačiti Zadrane i mnogobrojne turiste da mu pomognu da postane onakvim kakav želi biti. Za to mu nije potreban ni novac, njegova je želja da ga cijeli svijet vidi - stoga će prosjačiti objave na društvenim mrežama i svatko mu može pomoći objavljivanjem Siniše na svojim profilima.

Što više objava, to je Siniša bliže svome cilju! Dođite i podržite Sinišu - pozivaju organizatori - pomozite mu da ostvari svoj san na festivalu izvedbenih umjetnosti Zadar Snova.

Performans "Prosjačenje" se održava uz podršku organizacije Zadar Snova i festivala Noć performansa u produkciji udruge Domino, a podržan je od strane programa ACT: Art, Climate, Transition Kreativne Europe Europske Unije.

Podsjetimo, Siniša Labrović je nedavno održao dva zapažena performansa i u Zagrebu, tijekom kojih smo porazgovarali s umjetnikom. Taj je intervju dostupan na ovoj poveznici.