ODAVANJE POSLOVNIH TAJNI

Šefu računovodstva Gavelle uručen izvanredan otkaz

03.04.2013 u 15:55

Bionic
Reading

Nakon što su se u dijelu medija pojavili podaci o poslovanju Gavelle, Vinku Mikuliću, šefu računovodstva kazališta Gavella, uručen je otkaz. Službeno priopćenje kazališta Gavella vezano uz taj slučaj prenosimo u cijelosti

Zbog podataka o poslovanju Gavelle koji su se pojavili u nekim medijima, to je dramsko kazalište otpustilo svog šefa računovodstva Vinka Mikulića, o čemu je pisao portal Teatar.hr.  Vezano uz slučaj kontaktirali smo to kazalište te službeno priopćenje donosimo u cijelosti.

Vinku Mikuliću, šefu računovodstva Gradskog dramskog kazališta "Gavella", danas je uručen izvanredni otkaz ugovora o radu zbog teških povreda obveza iz radnog odnosa.

Gospodin Vinko Mikulić je namjerno i opetovano u javnost iznosio, i usmenim i pisanim putem, podatke koji predstavljaju poslovnu tajnu Kazališta, selektivno je iznosio pojedine podatke kao pokazatelje, ne uzimajući u obzir ukupnost pojedinog poslovnog događaja, s neskrivenom namjerom da učini štetu Kazalištu kao instituciji. Kazalište kao javna ustanova njeguje kulturnu i odgojnu ulogu, ali i dužnost prema društvenoj zajednici u kojoj djeluje.

Gospodin Vinko Mikulić već godinama ustrajno iznosi optužbe na račun uprave kazališta "Gavella", insinuirajući kako se kazalištem upravlja na nečastan, pa čak i kriminalan način. Kako bi se nedvojbeno utvrdilo posluje li Kazalište u skladu s propisima Republike Hrvatske, obavljena je i revizija poslovanja za godine od 2007. do 2010. te nalazi revizije nisu ustvrdili da bi ijedna optužba Vinka Mikulića bila istinita.

Nakon opomene iz prosinca 2008. zbog kršenja obveza iz radnog odnosa, svojim je ponašanjem nastavio ugrožavati normalno funkcioniranje Kazališta, narušavajući radne i međuljudske odnose Kazališta i njegovih partnera.

U takvim je okolnostima izgubljeno minimalno povjerenje u g. Mikulića, ne samo kao zaposlenika kazališta "Gavella", već i kao osobu koja njeguje iste vrijednosti kao i Kazalište.

245941,241531,239384,240789