od 19. do 25. studenog

Sarajevo Film Festival najavljuje besplatno online izdanje programa 'Suočavanje s prošlošću'

12.11.2021 u 13:27

Bionic
Reading

Program je pokrenut 2016. s ciljem pokretanja iskrenog dijaloga o bliskoj prošlosti naše regije, kao preduvjeta za prevazilaženje problema proisteklih iz nedavnih ratova u bivšoj Jugoslaviji

Sarajevo Film Festival, u suradnji s Friedrich-Ebert-Stiftung Dialogue Southeast Europe, predstavlja besplatan program 'Suočavanje s prošlošću' u posebnom izdanju online i besplatno u regiji putem VoD platforme kina Meeting Point.

Publici u Sarajevu će biti dostupni filmovi i u kinu Meeting Point, dok će u posebnom izdanju tog programa od 19. do 25. studenog uz filmove, biti održani i razgovori s autorima te panel diskusije.

Cijeli program je besplatan za publiku u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, na linku https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/.

Sarajevo Film Festival pokrenulo je program 'Suočavanje s prošlošću' 2016. s ciljem pokretanja iskrenog dijaloga o bliskoj prošlosti naše regije, kao preduvjeta za prevazilaženje problema proisteklih iz nedavnih ratova u bivšoj Jugoslaviji koji su bespovratno obilježila naša društva, napominje se u priopćenju.

Ove godine predstavljaju se neki od najznačajnijih svjetskih dokumentarnih ostvarenja, koji se bave prošlošću i njenom interpretacijom.

Publici u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji online će biti dostupni 'Rendgenski snimak jedne porodice' Firouzeh Khosrovani, dobitnice nagrade za najbolji film Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu, izraelski 'Ahmadov glas' skupine redatelja, 'Pomirenje' Marije Zidar, 'Pejzaži otpora' Marte Popivoda, dobitnice Srca Sarajeva za najbolji dokumentarni film 27. Sarajevo Film Festivala, 'Grad slave' Dimitryja Bogolyubova i 'Naše majke' Césara Díaza.

Svi filmovi se prikazuju s titlovima na engleskom jeziku.

Osim tih filmova sarajevska publika u kinu Meeting Point moći će pogledati i film 'Bjegunac' Jonasa Pohera Rasmussena.