BESPLATNE ELEKTRONIČKE KNJIGE

Roman 'Zujke' Marija Brkljačića

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 07.01.2009 18:16
  • Objavljeno 07.01.2009 u 00:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta 'Besplatne elektroničke knjige' novi naslov - kratki roman 'Zujke' Marija Brkljačića

Knjiga je objavljena kao zadnji, 20. besplatni elektronički naslov u 2008. Trenutačno je na mrežnim stranicama projekta 'Besplatne elektroničke knjige' (www.elektronickeknjige.com) dostupno 90 naslova.

U svome novom kratkom romanu Brkljačić pokazuje sluh za recentno socijalno stanje, njegovi su junaci antijunaci, kod njega se pije, puši i narkotizira, svi su poluzaposleni, poluočajni, u poluvezama i na poluplaćama.

Dječja igra po kojoj je roman dobio ime, Zujke, gdje jedan igrač stoji okrenut leđima i čeka udarac pa onda mora pogoditi udarača, simbolizira položaj Brkljačićevih likova u odnosu na uobičajene životne stvari - na plaću, smještaj i emocionalnu sređenost. Brkljačić je pisac koji ne ostavlja ravnodušnima, ne samo jer je 'odjenuo ruho' Robina Hooda da bi krao bogatima i davao siromašnima, već i stoga što se u njegovim literarnim izričajima ne krije nedostatak ideja.

Mario Brkljačić rođen je 1966. godine u Zagrebu, gdje živi i radi. Objavljivao je u brojnim književnim časopisima, a uvršten je i u izbor 'Najbolje hrvatske priče 2006.'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi