od ponedjeljka do subote

Raznoliki programi: Ožujak u Laubi

04.03.2022 u 13:20

Bionic
Reading

Ožujak u Laubi vrvi sjajnim programima,uključujući izložbe, koncerte, pa čak i vinski sajam! Uz to, u Kući za ljude i umjetnost otvoren je novi All Day Bar 'Bez Naziva' u kojem ćemo vas rado ugostiti od ponedjeljka do subote

Izložba Marijane Stanić

Od 21. do 29. ožujka u Kuću za ljude i umjetnost stiže velika izložba multimedijalne umjetnice Marijane Stanić. Izložba će okupiti niz radova iz prijašnjih faza te premijerno pokazati novu interaktivnu instalaciju, stoji u priopćenju.

Marijana Stanić rođena je 1971. u Zagrebu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Nastavnički odsjek - kiparstvo u klasi profesora M. Vuce 2003. godine. Predsjednica je udruge 90-60- 90 / Platforma za suvremenu umjetnost. Voditeljica je i kustosica Galerije 90-60- 90/Pogon Jedinstvo i likovna umjetnica. Pokrenula je i realizirala niz projekata u promicanju vizualne kulture i likovne umjetnosti – ''Galerija Močvara'', “Galerija 90-60- 90”, “Što ima u gradu”. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu. Od 2001. aktivno se bavi umjetničkim radom te je izlagala na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je pohvalnica Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad na I.II.III i IV godini studija, Rektorove nagrade i Nagrade Zagrebačke banke. U svom umjetničkom radu kreće se unutar širokog raspona multimedijalnih radova od crteža, audio, video i svjetlosnih instalacija, radio drame, objekta i art game-a. U potrebi za preispitivanjem slike svijeta u kojem živimo, problematizira sustav vrijednosti suvremenog društva, konzumerizam i prezentacije stvarnosti, te istražuje modele svakodnevne komunikacije i odabire životnih strategija. Radovi se baziraju na estetici dječjih igračaka, kiča i sitne galanterije, a teme često dotiču opća mjesta maštarenja s ironijskim odmakom.

Vinart Grand Tasting

4.3. i 5.3.2022. Radno vrijeme: 12 – 19 h

Na Vinart Grand Tastingu možete kušati vina biranih vinarija s hrvatskog tržišta. Ovaj festival donosi prokušane i prepoznate prakse svjetskih vinskih festivala u koje unosi inovativnost… Potpuno posvećen kvaliteti, ovo je festival na kojem vinari izlažu isključivo uz pozivnicu. Godine našeg predanog rada i istraživanja svijeta vina uložili smo u odabir onih vinara za koje smatramo da su kvalitetom predvodnici u svom cjenovnom razredu na hrvatskom tržištu i pozvali ih da izlažu svoja vina. Manifestacija s takvom koncentracijom izvanrednih uzoraka u tako kratkom vremenu i na jednom mjestu ne dolazi baš često. Ujedno, ovo je izvrsna prilika da popunite vlastitu vinsku arhivu onim teško dostupnim vinima koja svi tražimo. Ovo vam omogućuje naša Pop-Up Vinoteka. U nadi da naši posjetitelji, entuzijasti, vinski zaljubljenici neće lutati ulicama grada u potrazi za onim jednim vinom koje ih se najviše dojmilo, sva su izložena vina kupcima dostupna u Pop-Up Vinoteci. Svi izlagači imaju obavezu izložena vina ustupiti Pop-Up Vinoteci na prodaju čime potičemo razvoj kulture vina. Količine su ograničene, dobro je biti među prvima. Ovo je drugi dom za sve one koje pokreće ideja kvalitete. Mjesto gdje vinari mogu braniti istinske boje svojih vina, a posjetitelji mogu uživati u plodovima njihova truda, vještine i ljubavi. Cijena ulaznice na festival je 150 kn, a uključuje bon u iznosu od 40 kn za taxi prijevoz kući ili butelju vina u Pop Up Vinoteci.

Caribou

Subota 12. ožujak: Caribou su, uslijed popuštanja protupandemijskih restrikcija diljem Europe i čvrstih jamstava koje su dobili u zemljama u kojima će nastupiti, odlučili odraditi čitavu najavljenu turneju te joj pridodati zagrebački koncert. Kako su za predstojeću turneju složili novi audio-vizualni koncept, koji između ostalog uključuje i 10 metara širok LED ekran, te 12 metara široku pozornicu, Kuća za ljude i umjetnost Lauba pokazala se kao prostor koji je mogao ispuniti sve tražene tehničke uvjete. Svi oni koji su imali sreće odgledati sjajan koncert grupe Caribou u Galeriji SC sada već davne 2008., znaju koliko je prirodna simbioza njihovog jedinstvenog audio-vizualnog izričaja i galerijskog prostora, pa je za očekivati da će spoj Cariboua i Laube rezultirati istinskim spektaklom. Tako će nam se nakon dugih 12 godina čekanja u Zagreb vratiti kanadski genijalac s londonskom adresom Dan Snaith i njegov sjajni četveročlani bend Caribou. Dvije su godine prošle otkad su Caribou objavili novi album "Suddenly", kojeg je kritika kao i prethodnike dočekala hvalospjevima, a kojeg će nakon više odgoda napokon predstaviti i zagrebačkoj publici.

Acoustic Project - Koncert i promocija novog albuma

UTORAK 8. ožujak u 19:30, ulaz slobodan Ansambl Acoustic Project održati će koncert i promociju svojeg novog albuma "Furious Dance" u prostoru zagrebačke Laube, u utorak 8.ožujka. Album je izašao početkom veljače ove godine u izdanju talijanskog izdavača "Velut Luna". Na koncertu će se izvoditi skladbe sa novog albuma: Kamene zvijezde, Divlji tanac( Furious Dance), Mistični putevi Istre, Tvoji Snovi, Četiri lita i četiri zime i druge. Autor većine skladbi je Dubravko Palanović, dok dva broja potpisuje Srdjan Berdović. U svojem glazbenom izričaju Acoustic Project spaja elemente klasike, jazza i etno glazbe kao glavne stilske odrednice. "Album Furious Dance putovanje je u nepoznato,puno uzbuđenja i novih,još neslućenih,glazbenih krajolika,vrijednih otkrivanja,glazba koja pokreće,,nadahnjuje i koja savim sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim"- Davor Merkaš