Lipanjske operne noći

Queen, Abba i Deep Purple u kazalištu: Osječki HNK najavio Simfo-rock koncert 2

28.06.2022 u 09:18

Bionic
Reading

U sklopu tradicionalne Lipanjske operne noći osječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u srijedu će održati Simfo-rock koncert 2, na kojemu će uz orkestar Opere HNK-a i njegove vokalne soliste, sudjelovati i osječki Rock band 'Echoesi', najavili su u ponedjeljak u tome kazalištu

Intendantica Dražena Vrselja kazala je na konferenciji za novinare kako je koncert slijed iznimno dobro prihvaćenog Simfo-rock 1 koncerta, kojim je osječki HNK želio pokazati da klasično i suvremeno idu ruku pod ruku, a da bi mlađoj publici pokazali koliko je kazalište živo i koliko u njega valja ići.

Simfo-rock 2 koncert obogaćen je većim brojem solista i s više pjesama, dodala je Vrselja.

Dirigent prvog i ovog koncerta je Mladen Tutavac najavio je program u dva dijela, s 18 rock glazbi, stilski obogaćenih disco hitovima i filmskom glazbom.

"Imamo 'Skyfall' iz poznatog filma s Jamesom Bondom i hit 'A whole new world' iz Disneyevog animiranog filma Aladin", rekao je maestro Tutavac dodajući kako će dvije završne točke biti poznati hitovi "Africa" skupine "Toto" i "Heal the World“ Michaela Jacksona za koju je ocijenio da je poruka prikladna za vremena u kojima se nalazimo i svijetu kakvom živimo.

Hitovi na programu simfo-rock koncerta

Na programu Simfo-rock koncerta 2 u izvedbi orkestra Opere i vokalnih solista naći će se tako i hitovi "Smoke on the water“ Deep Purplea, "Hot Stuff“ Donne Summer, "Somebody to love“ Queena te hitovi Abbe, Bryana Adamsa, Tine Turner.

Solisti i vokalni kvartet čine Vesna Baljak, Gordana Kalmar, Ivana Medić, Mia Reba, Sanja Toth, Robert Adamček, Karlo Cvetković, Karlo Miličević, Davor Solanović, Mario Huj i Benjamin Lamza, saksofon.

Intendantica Vrselja također je najavila da će na tragu suradnje nacionalnih kazališnih kuća, koje je potaknula ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, osječki HNK započeti s novom predbilježbom pod nazivom K-HNK.

"K-HNK pretplata će u sebi sadržavati gostujuće naslove četiri preostale nacionalne kuće i činiti nacionalnu građansku pretplatu gdje će pretplatnici moći uživati u u po dvije predstave HNK Zagreb, Split i Rijeka te jednoj predstavi HNK Varaždin", pojasnila je Vrselja napominjući da će predbilježbe krenuti u srpnju a financijski upis u rujnu.