NAGRADNJAČA

Provedite nezaboravne večeri u Kerempuhu!

14.01.2015 u 11:28

Bionic
Reading

Satiričko kazalište Kerempuh i tportal.hr vas vode na predstave 'Ne igraj na Engleze', 'Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja', 'Gospođa ministarka' i 'Političko vjenčanje'!

'Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja', 15. siječanj
U pedesetoj, jubilarnoj sezoni, Satiričko kazalište Kerempuh premijerno je izvelo jedno od najpoznatijih djela domaće dramske književnosti Ive Brešana, njegovu legendarnu komediju 'Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'. Režiju potpisuje jedan od najpoznatijih filmskih i kazališnih redatelja, Vinko Brešan, čije su komedije redovite obarale rekorde gledanosti u Hrvatskoj.

'Ne igraj na Engleze', 16. siječanj
'Ne igraj na Engleze' hit je komad suvremenog autora Vladimira Đurđevića koji su prepoznali publika i kritika. To je uzbudljiv isječak zbilje koji nas obuzme i kojemu se smijemo, dok se ne promijeni fokus i odjednom shvatimo da se smijemo samima sebi. Bule, Piksi i Paun trojica su prijatelja koji su odrasli zajedno, trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara. To su junaci ovog originalnog i duhovitog teksta koji realistično oslikava ne samo pojedinačne sudbine, već daje komentar na jednu generaciju. Oni su izgubljeni u punoj snazi svog života, odustali su od svega i žive samo za jedno – kladionicu. Prvi mulja ženu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoje najbliže, a trećeg ganjaju kamatari. Klade se na tekme, ne nužno na rezultat. S rastom tenzija pojačava se nervoza i razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo. Dinamična i napeta, od početka do kraja, ovo je priča o gubitnicima; i to ne onima koji su izgubili, već o onima koji nisu ni pokušali.

'Gospođa ministarka', 17. siječanj
'Gospođa ministarka' najpoznatija je komedija Branislava Nušića i kultno djelo uz kojeg su se smijale mnoge generacije. Bogatstvo ovog političkog vodvilja njegov je jedinstven dijalog te prikaz niza upečatljivih karaktera. Malograđanski moral, licemjerje, pohlepa i bolesna ambicija samo su neke od tema na koje nailazimo. Vidjet ćemo što se događa kad jednog dana, posve neočekivano, prosječan čovjek biva izbačen iz svoje svakodnevice i dobiva vlast. Na koje nas sve načine želja za moći mijenja te na što smo sve spremni da bismo ostali na vlasti. Politika mijenja svoja odijela, ali što se drugo uistinu mijenja, to je pitanje. Suočeni s posljedicama smijemo se drugima ili sebi, ali potiho, tajno jer nikad ne možemo biti sigurni tko će sutra biti vlast. Kako i sama ministarka kaže: 'Samo dok se zaboravi ovo nešto malo bruke, evo mene opet, pa posle da ne bude: što nam nisi kazala...'

'Političko vjenčanje', 18. siječanj
Najnovija premijera Satiričkog kazališta Kerempuh, komedija Fadila Hadžića 'Političko vjenčanje' u režiji Borne Baletića u prvi plan postavlja priču o mladom paru koji se želi vjenčati i započeti zajednički život. Preduvjet za to jest pristanak njihovih roditelja. Dogovara se večera i kreće potpuno razotkrivanje. Kroz susret i sukob te dvije obitelji dijametralno suprotnih svjetonazora gradi se zaplet ove punokrvne komedije karaktera koja ismijava svako atrofično mjesto naših brakova, obitelji i društveno-političke zajednice. Iako je praizveden 1968., u ponovnom čitanju ovaj tekst zvuči nevjerojatno aktualno te bilježi tvrdoglavu nepromjenjivost političke i gospodarske podijeljenosti, čime i ističe sav apsurd tog trajnog nadmetanja i vječne borbe bez pobjednika.

Za svoje smo čitatelje pripremili po dvije ulaznice za svaku predstavu.

Imena dobitnika objavljivat ćemo na dan predstave (za vikend predstave u petak, 16. siječnja).

Dvije ulaznice za predstavu 'Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja' 15. siječnja osvojio je Saša Matek

Dvije ulaznice za predstavu 'Ne igraj na Engleze' 16. siječnja osvojila je Nerina Ecimović

Dvije ulaznice za predstavu 'Gospođa ministarka' 17. siječnja osvojila je Svjetlana Boroš

Dvije ulaznice za predstavu 'Političko vjenčanje' 18. siječnja osvojila je Ivona Šimić