OFF PROGRAM U HNK

Proslavljeni tenor Tomislav Mužek pjevat će Stinga, Arsena i Balaševića

06.03.2018 u 12:26

Bionic
Reading

Na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u nedjelju 11. ožujka u 19,30 sati nastupit će nas proslavljeni tenor Tomislav Mužek, u pratnji Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu

Inspiracija za ovo glazbeničko okupljanje nastala je zahvaljujući Mužekovom gostovanju u emisiji  RTL Direkt  Zorana Šprajca, a povodom prvog Mužekovog nastupa u svojstvu prvaka opere HNK u Zagrebu i promoviranja opere Don Carlo. Tom prilikom otpjevana je  Parlami d’amore Mariù  koja je poslužila kao nadahnuće za priču koja će dobiti i svoj CD, te puno širi koncertni doseg, navodi se u najavi koncerta u zagrebačkom HNK.

'Glas, gitara, glasovir i harmonika/klarinet zvuči kao kombinacija koju ste možda već imali prilike slušati. Ali, ako kažemo da je glas onaj proslavljenoga tenora Tomislava Mužeka, a da glazbenu pratnju čine vrhunski glazbenici, majstori svojega zanata: Miroslav Lesić, Tomislav Modrić i Mladen Kosovac, percepcija ovog koncerta stubokom se mijenja. A ni glazbeni repertoar nije ono što bi na prvu pomislili, jer mahom se radi o off programu Tomislava Mužeka', najavljuju iz HNK, a detaljnije o repertoaru, na kojem će biti među ostalim i pjesme Arsena Dedića, Stinda i Đorđa Balaševića, čitajte na njihovim stranicama.