VITOMIRA LONČAR

Prijete mi s tri godine zatvora!

19.02.2014 u 14:08

Bionic
Reading

Osnivačica kazališta Mala scena Vitomira Lončar jutros je bila na obavijesnom razgovoru u Sektoru kriminalističke policije u Zagrebu, a nakon izlaska iz policije kratko nam je kazala da pod prijetnjom tri godine zatvora ne smije ništa govoriti o razgovoru na policiji, osim da ona nije optužena

Vitomira Lončar jučer je za tportal potvrdila da je pozvana u policiju na obavijesni razgovor, i to zbog pisanja na svom blogu Slamka spasa na temu varaždinskog HNK i zagrebačkog kazališta Komedija. Tekst 'Malo pismo Velikim Dečkima o bezakonju, papigama, ponekom krevetu i kralju Zvonimiru' objavljen je lani, a u prvom dijelu teksta Lončar argumentirano piše o programskom i financijskom poslovanju kazališta Komedija, dok se u drugom bavi procedurom kroz koju je varaždinsko kazalište prošlo da bi dobilo status nacionalne kazališne kuće.

Nakon izlaska iz policije Lončar nije mogla ništa komentirati na tu temu.

Jučer je tek istaknula kako se iskreno nada da su institucije napokon počele provjeravati informacije koje iznosi u svojim tekstovima te da se nada kako će početi procesuirati slučajeve kojima se bavila.

Kako neslužbeno doznajemo, nakon policijskog poziva, Lončar jeuslijedio i poziv na sastanak iz Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje isport.

Vitomiri Lončar ovo je jedan u nizu odlazaka na obavijesne razgovore u policiju. Mala scena koju vodi nekoliko je puta bila u nezavidnoj situaciji pred zatvaranjem, u nekoliko navrata inspekcija je češljala njihove poslovne knjige, no nisu pronašli nepravilnosti.