'NASMIJATI PSA'

Priče Olje Savičević Ivančević dostupne na internetu

14.09.2015 u 11:10

Bionic
Reading

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige treće, prošireno izdanje zbirke priča 'Nasmijati psa' Olje Savičević Ivančević, koja sada sadrži 23 priče, a za čiji je rukopis autorica dobila Prozak, nagradu časopisa Vijenac i izdavačke kuće Algoritam za autore kratke priče do 35 godina

O zbirci Olje Savičević Ivančević 'Nasmijati psa' književna kritičarka Jagna Pogačnik napisala je da je riječ o jednoj od onih knjiga koje svojom nepretencioznošću, svježinom autorskog rukopisa, pa i odabirom forme kratke priče svakako zaslužuju pomalo ofucan epitet književnog iznenađenja sezone. Zbirka je dostupna na ovom linku

SLIJEDI NA DPKM-u

DPKM će tijekom listopada objaviti i 'muški prozni blok': romane 'Ljeto u gradu' Zorana Lazića, 'Posljednji dani panka' Gordana Nuhanovića i 'Ljubav je sve' Krešimira Pintarića.

Splitska književnica, koja je za svoj roman'Adio kauboju' dobila tportalovu književnu nagradu za roman godine, surađuje s kazalištima kao autorica songova i(li) adaptacija (predstave 'Baba Jaga je snijela jaje', 'Ružno pače', 'Adio kauboju', 'Čudnovate zgode Šegrta Hlapića', 'Moj prijatelj Mačkodlak'), a prema njezinim pričama snimljeni su nagrađivani kratkometražni igrani filmovi ('Balavica', 'Sedam neodgovorenih poziva'). Živi i radi u Splitu kao slobodna spisateljica. Za adaptaciju lutkarske predstave 'Čudnovate zgode Šegrta Hlapića' dobila je nagradu Mali Marulić 2013. Istu nagradu dobila je i za dramske tekstove 'Moj prijatelj Mačkodlak' (2014) i 'Som na cilome svitu' (2015). Dosad je objavila knjige pjesama 'Bit će strašno kada ja porastem', 'Vječna djeca', 'Žensko pismo', 'Puzzlerojc', 'Kućna pravila' i 'Mamasafari (i ostale stvari)'.

DPKM je na svojim stranicama objavio i reizdanja prve dvije Marineline zbirke kratkih priča, 'Lift bez kabine' i 'Pušite li?'. Marinela je pseudonim pod kojim spisateljica od 1988. objavljuje prozu i poeziju, a riječ je o naslovima 'Lift bez kabine' (priče, 1996, 2015); 'Pušite li?' (priče, 2002, 2015); 'Ne želim ti ugodan dan' (poezija, 2011) i 'Nemoj se ljutit sestro' (priče, 2013).