kunst teatar

Premijera predstave 'Cabaret Fatal' Matee Bilosnić i Tras studija

04.12.2023 u 11:31

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Cabaret Fatal' redateljice i koreografkinje Matee Bilosnić održat će se u petak, 8. prosinca, u KunstTeatru

Ovaj DIY kabaretski odjek isprepliće ples, glumačku igru, klauneriju i gradi svoj izvedbeni okoliš korištenjem glazbe koja varira od punokrvnih kompozicija do jednostavnih melodija s mobilnih aplikacija.

Sadržaj kabareta odredila je misao što je jutros izašlo u novinama o tome se navečer pjevalo te i ova izvedba pažnju usmjerava na teme poput zamki globalizacije, osipajućeg mentalnog zdravlja zajednice, društveno angažirane ravnodušnosti, straha i fascinacije umjetnom inteligencijom... Ali samo na kratko, u obliku skeča, punchlinea, songa ili geste. Uz autoironiju, sarkazam i humor kao osnovne (obrambene) mehanizme, ovaj fatalni kabaret upozorava, izvikuje i odlučno ponavlja misli koje po samom izgovoru padaju u zaborav. Baš kao i gotovo svaki problem danas. Do sutra je zaboravljen. I zato: dobrodošli!

Izvođačice su Petra Chelfi, Martina Tomić i Ivana Pavlović, dramaturginja Nina Rafaj, kostimografkinja i scenografkinja Zdravka Ivandija Kirigin, autor glazbe Nenad Kovačić, autorice pjesama Ivana Pavlović i Matea Bilosnić, oblikovatelj svjetla Ivan Penović, producentica Romana Brajša, asistentica produkcije Dina Tudor, fotografkinja Nina Đurđević, a dizajner Pavao Kuharić.

Predstava je nastala u koprodukciji Tras studija i KunstTeatra u partnerstvu sa Studijem Ilica i Mediteranskim plesnim centrom te uz podršku Ministarstva kulture i medija i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

Reprizne izvedbe su 9. i 10. prosinca, a ulaznice su dostupne na platformi ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima.