ULYSEES I MESS

Premijera 'Antigona – 2000 godina kasnije' na Brijunima

14.08.2015 u 11:02

  • +8

Generalna proba predstave kazališta Ulysses Antigona - 2000 godina kasnije

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic

Bionic
Reading

U suradnji kazališta Ulysses i Internacionalnog teatarskog festivala MESS iz Sarajeva na Malom Brijunu 15. kolovoza bit će premijerno izvedena predstava 'Antigona – 2000 godina kasnije'

Najavljujući na konferenciji za novinare premijeru, prenosi Novi list, dramaturginja Željka Udovičić Pleština rekla je kako 'predstava scenski propituje drevnu mitsku priču koju je Sofoklo pisao i njome opisao vrijeme rađanja europske civilizacije u mukama, pobjede nad barbarizmom, i tako politički aktualno, kritički suvremeno zauvijek obilježio dramsko pismo koje poznajemo'.

Redateljica predstave Lenka Udovički istaknula je da je ta tema o grobovima, preminulima, traženju grobova i više nego aktualna za naše područje, pa i u toj činjenici leži razlog što se vrlo često izvodi u raznim kazalištima.

U izvedbi Kazališta Ulysses uloga Antigone pripala je Maji Izetbegović, njezinu sestru Ismenu igra Dženana Džanić, njihovog ujaka, vladara Kreonta igra Rade Šerbedžija, a Hemona Ermin Bravo. U glumačkom ansamblu još su Damir Urban, Katarina Bistrović Darvaš, Jelena Lopatić i Vedad Suljagić

Predstava je na programu 16., 18., 19., 20., 21. i 22. kolovoza, a kao i na premijeru 15. kolovoza, brod iz Fažane polazi u 20.15 sati.