NA BRIJUNIMA

Prekid predstave 'Timon Atenjanin'

10.07.2014 u 10:06

Bionic
Reading

Predstava koja je inače premijerno izvedena na prošlogodišnjem Splitskom ljetu u režiji Georgija Para privukla je na tvrđavu Minor dvjestotinjak gledatelja koji su se međutim, zbog nepovoljnih vremenskih prilika, prije završetka prvog dijela brodom morali vratiti u Fažanu

'Timon Atenjanin' jedno je od kritički najmanje obrađenih ali istodobno i jedno od najkontroverznijih Shakespearovih djela. Dramu koja nije bila izvedena za Shakespearova života, a koja govori o novcu, pohlepi, pa i o obijesti kojom vladajući u svakoj epohi dovedu civilizaciju na rub propasti, redatelj je osuvremenio, a da je bit ostala ista, za sva vremena.

Inače, ovogodišnji program Kazališta Ulysses predviđa dvije premijere, reprize dosadašnjih naslova, kao i nekoliko gostovanja te bogat popratni program, poput koncerata i okruglih stolova.

Već u petak na istome mjestu, kao glavna poslastica ovogodišnjeg Ulyssesa slijedi hrvatska premijera predstave 'Mali mi je ovaj grob' po istoimenom dramskom tekstu jedne od najpoznatijih suvremenih dramskih autorica Biljane Srbljanović, u režiji renomiranog sarajevskog redatelja Dine Mustafića. Priča je to o Sarajevskom atentatu i Gavrilu Principu, s fokusom na značaj borbe za slobodu, revoluciju i mladost.