MATOŠEVIĆ O OTKAZU U HNK

'Pregazili su obećanja, a sve u cilju moje eliminacije'

02.07.2015 u 12:15

Bionic
Reading

Nada Matošević Orešković, dirigentica i bivša intendantici HNK Ivana pl. Zajca kojoj je uručen izvanredni otkaz ugovora o radu zbog nedopuštenog nastupa u kazalištu u Genovi, tvrdi da su joj pri primopredaji mandata dana pismena i usmena obećanja da joj se neće onemogućavati rad izvan matične kuće te da od samog početka mandata Olivera Frljića postoji plan njene eliminacije

Matošević je Večernjem listu otkrila da je prije godinu dana zamoljena od gradonačelnika da se povuče prije isteka mandata kako bi nova uprava što prije počela raditi. Tada su joj dana obećanja o njenom budućem radu u riječkom HNK, koja su u potpunosti pogažena.

Za nedobivanje dozvole za nastup u genovskom Teatro Carlo Felice, Matošević kaže da je samo kulminacija sustavnog uznemiravanja, ponižavanja i zlostavljanja koje nad njom provodi nova uprava, a zbog čega je 5. lipnja protiv kazališta uložila tužbu zbog mobinga.

Za negativni nalaz državne revizije o poslovanju riječkog HNK za vrijeme njenog mandata, Matošević kaže da je revizija napravljena na temelju nepotpune dokumentacije, koju je nova uprava potpuno nekritički prihvatila.