14. PROSINCA

Predstava 'Svetica u tami' u Centru za kulturu Trešnjevka

12.12.2016 u 13:16

Bionic
Reading

Izvedba predstave 'Svetica u tami' održat će se u srijedu, 14. prosinca u Centru za kulturu Trešnjevka. Predstava je djelo makedonskog pisca i profesora makedonske i hrvatske književnosti na Filozofskom fakultetu u Skoplju Venka Andonovskog

Predstava 'Svetica u tami' prati kronologiju života Majke Terezije, njezinu skromnu katoličku obitelj (majka Drana, brat Lazar) albanskih korijena u kojoj se rodila u Skoplju 1910., rađanje želje da se zaredi i posveti siromašnima te njezin put preko Zagreba, Irske do indijske Kalkute gdje osniva red Misionarki ljubavi.

'Sveticu u tami' postavljaju Centar za kulturu Trešnjevka i Udruga za dramski odgoj mladih DOM na inicijativu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Redateljica predstave je Ivana Peroš, dramaturginja Željka Turčinović, a glumačku ekipu čine karizmatična Kostadinka Velkovska, Velimir Čokljat, Ljiljana Čokljat, Mia Krajcar, Šiško Horvat Majcan i gostujući glumac s Kosova Ilir Tafa. Kostimografkinja je Doris Kristić, odabir glazbe potpisuje Igor Savin, a oblikovatelj svjetla je Aleksandar Mondecar.