Za mlade ljubitelje kazališta

Praznici u Trešnji uz jedinstvenu radionicu 'Pišemo kazališnu predstavu'

20.12.2023 u 13:10

Bionic
Reading

Ovih zimskih školskih praznika kazalište Trešnja po prvi puta organizira radionice pisanja dramskog teksta 'Pišemo kazališnu predstavu', na kojima će polaznici napisati dramski tekst kao predložak za predstavu koja će se premijerno izvesti u Trešnji u veljači

Kamp će se održati od 2. do 7. siječnja 2024., a sastoji se od pet termina po tri i pol sata i gledanja kazališne predstave Čudesa radionica Djeda Mraza, u režiji Kristine Grubiše. Namijenjen je djeci starijoj od jedanaest godina, navodi se u priopćenju.

Svaka kazališna predstava počinje od ideje koja se raspisuje u dramski tekst. Ideja nikada ne manjka, ali vještine pisanja dijaloga, osmišljavanja likova i situacija te načina na koji vodimo priču naučit ćemo na ovoj radionici. I to je tek početak!

U drugom dijelu zimskih praznika zajednički dramski tekst postavit će se u Trešnji kao prava kazališna predstava koju će izvoditi polaznici dramskog studija kazališta Trešnja i tako upoznati  polaznike sa svim etapama nastajanja kazališne čarolije koja kreće od ideje, papira i olovke.

Radionica je namijenjena mladim ljubiteljima i ljubiteljicama kazališta viših razreda osnovne škole koji se žele okušati kao dramski pisci uz pomoć dramaturginje i dramatičarke Ane Tonković.

Rok za prijave je 27. prosinca, a više o prijavama možete pronaći na web stranici kazališta Trešnja.